NIOS inn i nye lokaler, verksted og butikk

Veksten skaper plassbehov, så Norsk Industri & Offshore Service (NIOS) flyttet før jul over veien til større lokaler. Nå er bedriften rigget for fremtiden og enda flere kunder.

Espen Pedersen startet NIOS i 2017, og jobbet alene med verktøy og bil. Nå har bedriften 24 ansatte, økende omsetning og oppdragsmengde, sertifiseringer og nye lokaler.
Espen Pedersen startet NIOS i 2017, og jobbet alene med verktøy og bil. Nå har bedriften 24 ansatte, økende omsetning og oppdragsmengde, sertifiseringer og nye lokaler.

- Vi er så heldige at veksten fortsetter. Industrikundene gir både nye oppdrag og gode skussmål overfor andre. Derfor øker omsetningen videre nå i 2023, fra 23 millioner kroner i 2022. Det kommer nye oppdrag hele tiden, sier daglig leder og gründer Espen Pedersen smilende.

Parker Store

I flotte lokaler i Fladebyveien ved Skjeberg stasjon rigges nå en Parker-butikk med bredt utvalg av produkter. NIOS har vokst til 24 ansatte som har hendene fulle av arbeidsoppgaver og leveranser fra sitt 1.100 kvadratmeter store verksted eller ute hos kundene.

De ansatte utfører arbeid innen mekanisk vedlikehold, automasjon, hydraulikk, sveising og utleie av personell til bedrifter så vel på fastlandet som offshore. Rask hjelp og veiledning rundt utfordringer er nøkkelord og varemerke for NIOS, som også setter sin ære i å møte opp godt forberedt til avtalt tid. En humørfylt gjeng vil skape kunderelasjoner som varer, og yter gjerne det lille ekstra.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Bildet: Didrik Engelund (fra venstre) (sveiser), Marius Olsen (prosjektleder) Edward Griegg (verkstedformann) jobber med et stort oppdrag for Boliden i Odda, et doseringsanlegg.

Rask og solid vekst

Espen Pedersen startet opp bedriften alene i 2017, kjøpte verktøy, og kjørte rundt på oppdrag med privatbilen sin. Raskt traff han kundenes gunst, og bedriften vokste år for år. Nå var altså tiden inne for enda større lokaler. Store industribedrifter som Borregaard, Nexans, Husqvarna og mange flere kjøper både varer og tjenester jevnlig. Akkurat nå jobber de på verkstedet i Skjeberg med et doseringsanlegg til det store zink-smelteverket Boliden i Odda.

- Vi er stolte av å ha fått dette fleremillionersoppdraget. Det meste lages ferdig her på verkstedet vårt, så monterer kunden selv, forteller Pedersen.

Nye oppdrag kommer løpende, men NIOS har også mål og kapasitet til nye kunder. Med rask vekst er det veldig viktig å sikre at kvaliteten henger med. Derfor har man gjennomgått en grundig kvalitetsprosess internt, som har gitt bedriften flere ISO-sertifiseringer. ISO 9001, ISO 1090 og ISO 3834 dokumenterer at bedriften har godt dokumenterte rutiner og grundige ansatte som dekker kundenes behov.

Miljøfyrtårnsertifisering

Bærekraft og miljøhensyn er også sentrale bærebjelker i den daglige driften. Tore Holberg i NIOS har stått stødig i spissen for denne prosessen. Nylig kom Sarpsborgs nye ordfører Magnus Arnesen på besøk og overbragte utmerkelsen som Miljøfyrtårn. Arbeidet med de ulike sertifiseringene har ført til en hektisk sommer i år, og at NIOS nå virkelig føler seg rustet for ytterligere utfordringer.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Bildet: Sarpsborgs nye ordfører, Magnus Arnesen (fra venstre) overrekker miljøfyrtårnsertifisering til Tore Holberg, Espen Pedersen og HR-medarbeider Anette Anker-Hansen.

Suksessen så langt er ikke tilfeldig. Espens Pedersens hadde en framtidsplan og drøm helt siden han startet på utdanningen som industrimekaniker og gjennomførte læretiden hos Nordic Paper. Etter fire år der jobbet han i offshoreindustrien i 13 år, med Stavanger som base.

- Her fikk jeg viktig yrkeserfaring, og fikk ansvar både som arbeidsleder og prosjektleder. Og ikke minst knyttet jeg masse bekjentskaper i bransjen.

Da han vendte hjem i 2016, fikk han jobb som produksjonsleder ved Peterson, men følte snart at tiden var moden for å starte for seg selv. Året etter ble NIOS – Norsk Industri & Offshore Service – etablert, og eventyret kunne starte.

Lærlinger

Pedersen har hele veien sett viktigheten av dyktige fagfolk. En viktig suksessfaktor er å få tak i ansatte med riktig kompetanse og erfaring – og ikke minst innstilling. Han er takknemlig overfor alle de dyktige ansatte som sørger for at bedriften går bra, og mener at menneskene er den aller viktigste kapitalen i bedriften.

- Vi er lærlingebedrift, og har utdannet to ferdig, som begge jobber her fortsatt. Vi fikk én ny lærling i sommer og én praksiskandidat. Vi skal også ha flere til høsten. Dette er både et ansvar vi tar, samt at lærlingene jo er fremtidens fagfolk, sier han.