NIOS vokste ut av lokalene

SKJEBERG: I fjor planla de hvor fasadeskiltet skulle monteres på verkstedbygget på Ise. Rask vekst førte til at NIOS nå har flyttet inn i nye lokaler i Stasjonsbyen.

- Det blir store investeringer i nye maskiner som skal fylle verkstedet på 400 kvadratmeter i Stasjonsbyen utenfor Sarpsborg, sier Frank Petter Arnesen og Espen Pedersen.
- Det blir store investeringer i nye maskiner som skal fylle verkstedet på 400 kvadratmeter i Stasjonsbyen utenfor Sarpsborg, sier Frank Petter Arnesen og Espen Pedersen.

For et halvt år siden planla Espen Pedersen hvor fasadeskiltet skulle monteres på verkstedbygget på Ise utenfor Sarpsborg. Virksomheten vokste fort, og nå har Norsk Industri & Offshore Service AS flyttet inn i nye og romslige lokaler i Stasjonsbyen i Skjeberg.

Da Pedersen startet sin egen bedrift var han overbevist om at serviceinnstilling og vilje til å finne løsninger døgnet rundt var formelen for å lykkes. Han fikk rett. Kundene har strømmet til, og selv om han allerede har skaffet seg en kommende partner, må han også se etter ytterligere sveisere og industrimekanikere. Oppgavene blir både mange og omfattende for en liten mekanisk servicebedrift som NIOS.

Erfaring fra offshore

– Selv om ikke det formelle er helt i orden ennå, er det meningen at jeg skal bli medeier, være produksjonsleder for sveis og konstruksjon i det nye og store verkstedet på 400 kvadratmeter, sier Frank Petter Arnesen. I likhet med Espen Pedersen har han lang erfaring fra offshorevirksomhet.

Nye kundeforhold

NIOS fikk en god start i 2017 gjennom en omfattende avtale med Husqvarna i Sarpsborg. Avtalen har vokst ytterligere, og NIOS er engasjert i arbeidet rundt de store investeringene og ombyggingen av fabrikken ved Tunevannet. Blant annet har de blitt trukket inn i forebyggende vedlikehold, og Pedersen ser for seg at avtalen vil vokse ytterligere.

– Vi har også fått store oppdrag ved Nordic Paper på Greåker, som også skal gjennom store investeringer i papirfabrikken. Jeg har oppgaver der hver eneste dag, men vi har også måttet leie inn folk for å kunne tilfredsstille kundens behov, sier Arnesen.

– Vi har også etablert kundeforhold med Norsk Gjenvinning på Øra og Conform i Strømstad. Hos NG har vi hatt en rekke service- og sveiseoppdrag, i tillegg til en del hydraulikkjobber. De sender også jobb til oss, for eksempel reparasjon av transportbånd, sier Pedersen.

Faglært arbeidskraft

NIOS har nylig inngått en rammekontrakt med bergenske Brammer og blir dermed totalleverandør av elektriske motorer, gir, remmer etc som inngår i Brammers sortiment.

– Vi har også kontakt med Parker for å få opprettet et slangepresseverksted i de nye lokalene. Vi har planer om ytterligere utvidelser også, og nå har vi god plass til de maskinene vi trenger for å sette i gang produksjon i eget verksted. Men til det trenger vi faglært arbeidskraft, og vi håper noen har lyst til å jobbe i et nytt firma med gode utviklingsmuligheter, sier Espen Pedersen og Frank Petter Arnesen.

Dialog med kundene

– Fortsatt skal vi klare å hive oss rundt, men vi nærmer oss grensen for egen kapasitet. Heldigvis har vi god dialog med kundene våre, som er veldig fleksible og ser fordeler av at vi har varierte oppdrag også hos andre oppdragsgivere.


Norsk Industri & Offshore Service AS

Stasjonsveien 84
1746 Skjeberg

906 34 790

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.nios.no