Noble Installation feiret 20 år med storkontrakt

Noble Installation i Rakkestad feiret nylig sine første 20 år med å lande en storkontrakt. I juni ble den levert til enda en fornøyd kunde.

Noble Installation leverer blant annet utstyr til reparasjon av sjøkabler på havbunnen, som denne store buen her, der Marius Nyengen Halsnes sitter foran, med daglig leder Knut Olav Klever og styreleder Tom Rune Jacobsen bak.

Det er full fart i 20-årsjubilanten i Rakkestad, med stadig nye kontrakter. Nå ønsker de fokus på å rekruttere lokal ungdom til industrifag og en større forståelse for at det handler om high tech.

 

Noble Installation AS ble etablert i 2000. De jobber med marine operasjoner, offshore installasjon, mekanisk montasje og produksjon, med spesialkompetanse innen gassturbin eksossystemer og utstyr for sjøkabel-installasjon. Det meste innenfor mekanisk produksjon utføres for deres kunder, det være seg sveising, sammenstilling, platearbeid, rørarbeid, vannskjæring, maskinering og testing. Bedriften utfører også last-tester opp til 1600 tonn.
De har nå 37 ansatte og har tilholdssted i moderne, egeneide lokaler i Rudskogen Næringspark.

Storkontrakt

De hadde planlagt stor fest for å feire 20-års jubileet i mars 2020. Som for mange andre måtte planene endres på grunn av pandemien.
Da var det ekstra godt med en hyggelig “jubileumsgave” med tidenes beste timing;

25. mars signerte vi en kontrakt i 20-millionersklassen. Den ble ferdigstilt og levert nå i juni. Det har gjort at 2020 tross alt ble et godt år for oss, men ikke uten store utfordringer. Vi har en del polske og svenske ansatte, i tillegg til at vi er avhengig av leveranser fra utlandet. Her har vi måtte være kreative for å få det til å gå rundt under pandemien. Samtidig har vi sett at kundene våre nå fokuserer og enda mer ser verdien av å handle lokalt og nasjonalt, forklarer Knut Olav Klever, daglig leder i Noble Installation AS.

Nye maskiner og ansatte

Bedriften er i stadig utvikling, og har nettopp investert i enda en ny CNC-maskin fra Haas, den tredje i rekken - et 4-akset maskineringssenter.

Med stadig utvidelse av maskinparken og oppbygging av kompetanse gjør vi oss mindre avhengig av underleverandører, og får større kontroll på levering og leveringsrutiner. Vi har også ansatt tre nye medarbeidere; Joakim Tran Karlsen som CNC-operatør på ny maskin, Yaroslav Ekimov som ny produksjonsleder og Waldemar Marchwinski som ny sveiser. I tillegg har vi nyutdannet Ingeniør Christoffer Kjeve inne på sommerjobb, fortsetter Tom Rune Jacobsen, styreleder i selskapet.

Roser Rakkestad kommune

Noble Installation opplever dager med stort trykk og høy arbeidsbelastning. Samtidig sliter de med å få tak i nok kvalifisert personale.

Prosessen med å leie inn personell for å hjelpe oss med å ta topper i belastningen tar nå minimum tre uker p.g.a. innreisrestriksjonene. Når vi egentlig trengte dem i går. Samtidig har vi vært restriktive med å ta inn nytt personell på grunn av smittevern.
Det har blitt mange Covid-tester det siste året, og her har Rakkestad kommune vært fantastiske. De har vært raske og virkelig fulgt opp behovet fra næringslivet. Det er ofte krav om ‘’ferske’’ Covid-tester for å kunne gå ombord i skip, offshore-plattformer eller andre anlegg hus kundene.

Ønsker fokus på at industri er high tech

Det å finne lokal kvalifisert arbeidskraft kan være en utfordring. Vi skulle ønske det var langt mer fokus på å utdanne lokal ungdom til yrkesfag. Og bedre innsikt i at dagens industri er high tech, og kan appellere til ungdom om de bare får god nok informasjon om hva det handler om, utdyper Klever.

Nye arbeidsmetoder

Til tross for utfordringer det siste året, har det også ført med seg positive ting som de tar med seg videre.

-  Vi savner selvfølgelig å reise ut og besøke våre kunder og leverandører, som er en stor del av jobben vår til vanlig. Mange menneskelige relasjoner har blitt svekket dette siste året. Samtidig har vi sett at mye kan gjøres uten at vi eller kundene våre flytter på seg og. Dette siste året har vi hatt blant annet sluttinspeksjoner med kunde via video og Teams, istedenfor at kunden kommer til oss. Og det har tross alt fungert veldig bra. 

-  Dette året har utvilsomt lært næringslivet nye måter å kommunisere på. Likevel så er vi alle mennesker, og ingenting kan egentlig erstatte det å møtes ansikt til ansikt.


Firmanavn

  Rudskogenveien 11, 1894 Rakkestad

  69 22 80 80Telefonnummer

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.noble.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: