Ny digital hverdag for Stabil verktøyindustri på Ørebekk

Stabil verktøyindustri på Ørebekk i Fredrikstad har siden 1947 vært en kvalitetsleverandør av verktøy til mange ulike bransjer både nasjonalt og internasjonalt. De har tatt i bruk både ny teknologi og nye innovative løsninger.

Bård Gjertsen, eier i Stabil Verktøy AS, foran den nye femaksete fresemaskinen som kan skjære nøyaktig i hva som helst.

Nærhet betyr mye når nye ting skal formes. Det gir mindre rom for feil, og med siste års hendelser friskt i minne; tryggere leveranse. Med en splitter ny femakset superpresis fresemaskin og en kyndig brite som kan styre den, er det kort vei til å få maskinert deler eller utformet støpeform til ditt nye produkt.

Stabil verktøyindustri på Ørebekk i Fredrikstad har siden 1947 vært en kvalitetsleverandør av verktøy til mange ulike bransjer både nasjonalt og internasjonalt. De har tatt i bruk ny teknologi og nye innovative løsninger for plast-, gummi- og metallindustrien, og lager alt fra støpeformer for små og store prosjekter til maskineringsoppdrag på kabelganger for Nexans.

Digital omveltning under pandemien

Verkstedet er som verksted skal være; metallspon og store tunge maskiner. Forskjellen er at de som jobber der ikke står ved maskinen det meste av tiden, men sitter inne på et kontor og koder hver minste bevegelse og kutt maskinen skal ta.

- Den nye fresemaskinen styres av en jeg ansatte midt i pandemien. Det er ikke til å legge skjul på at det ble tungt at koronautbruddet skjedde kort tid etter at jeg overtok driften her. Samtidig ga det meg tid til å omfavne en mer digitalt rettet drift. Jeg fikk ansatt en mann fra England, med lang erfaring med koding av femakset fresemaskin fra før av. Og fant  også en amerikaner med verktøymakerbakgrunn som passer godt inn her, forklarer Bård Gjertsen, daglig leder og eier av bedriften.

Trenger flere ansatte

Bedriften har nå fire ansatte, i tillegg til  et meget godt kontaktnett med partnere og underleverandører som sikrer evnen til å utvikle og leverer maskinerte deler og produksjonsklare støpeformer på kortest mulig tid. Driften har igjen tatt seg opp, med fullt opp av jobb og gode ordrereserver. Det øker behovet for flere ansatte.

Vi ønsker å få inn flere raskt, for å imøtegå arbeidsmengden og et marked med bra fart. Det vi da leter etter er verktøymakere og personer med erfaring innen CNC-maskinering og programmering på CAM. Har du det, er det bare å ta kontakt.  Vi kan tilby en spennende og variert arbeidshverdag med mye forskjellig av oppdrag.

Lokalt gir mindre rom for feil

Verkstedet kan lage støpeformer i alle størrelser og fasonger, og hjelper gjerne gründere med å lage huset til forskjellige gadgets med kort leveringstid.

- Vi gjør former for formblåsing, sprøytestøp og vakuumforming, med former for både gummi og aluminium med forskjellige typer fresemaskiner. Her har vi Nordens største erosjonsmaskin, der vi blant annet lager former for plogblad til vår største kunde, Jæren-bedriften Kverneland som er verdens 3. største innen sitt felt. Men også dashbord til Volvo, akebrett og truger. Mange av distriktets spennende bedrifter kan nok ha bruk for oss. Kort vei, betyr enklere kommunikasjon, oppfølging av produktet underveis, noe som minsker muligheten for feil, avslutter Gjertsen.

 


Stabil Verktøyindustri AS

  Pancoveien 7, 1624 Gressvik

  69 70 91 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.stabilverktoy.no

{/show}