Produserer utstyr til ventilasjonsbransjen

Aer Faber AS på Spydeberg produserer kilometervis med rør, kanaler og annet utstyr til ventilasjonsbransjen i Østfold, Akershus og Oslo.

Aer Faber AS på Spydeberg produserer kilometervis med rør, kanaler og annet utstyr til ventilasjonsbransjen i Østfold, Akershus og Oslo. På få år har de nær doblet omsetningen.

Bedriften er ganske fersk og ble etablert så sent som i 2002. Det startet som et blikkenslagerverksted, men utviklet seg i 2009 til en komplett ventilasjonsgrossist. For fire år siden overtok Erik Iversen lederstolen, og kjøpte halvparten av aksjene et halvt år senere. Siden da har bedriften økt kundemassen betraktelig, og stabilisert seg på en høyere omsetning.

- Nå er vi klare for neste steg, sier Iversen.

Kvalitetsprodukter

- Det handler om å holde fokus på kjerneområdene, og det har vi gjort de siste årene.  I dag produserer vi både det vi kaller standardiserte hyllevarer og spesialbestilte deler. 16 ansatte sørger for topp kvalitet og leveranse til riktig tid, sier Iversen. Han er stolt av det bedriften har oppnådd og ikke minst av kvaliteten de leverer.

- Vi leverer rene produkter i øverste tetthetsklasse. Det vil si at systemene er tette etter montering, og at det er enklere for montører og imøtekomme stadig hardere tetthetskrav på nybygg. Vi samarbeider i dag med solide norske produsenter av luftbehandlingsenheter som Trox Auranor og Flexit. Dette gjør at vi er en komplett samarbeidspartner til både boligventilasjon og næringsbygg.

Trøkk i Oslo

Aer Faber vokser fortsatt, men har kontroll på utviklingen. I løpet av de siste årene har nye kunder strømmet til, og Iversens medarbeidere åpner dørene allerede klokka 0500 hver morgen for å levere ut varer.

- Mange i ventilasjonsbransjen i Indre Østfold jobber i Oslo, og vi må få med oss den trafikken som går innover på morgenen. Det er stort trøkk i bygge- og anleggsvirksomheten i Oslo-regionen, men vi kunne ønske oss flere kunder i Østfold. Vi har fortsatt stor kapasitet på våre maskiner, sier Iversen.

Godt arbeidsmiljø

Fabrikken på Industriområdet i Spydeberg er en typisk lokal bedrift, med ansatte fra nærområdet. Dette er helt bevisst.

- Vi har kun fast ansatte og ingen innleide medarbeidere. Fokuset ved nyansettelser er menneskelige egenskaper som er tilpasset det gode samholdet vi har utviklet over lengre tid. Uten dedikerte medarbeidere som ønsker videreutvikling og fortsatt vekst ville veien hit, og videre vært umulig sier Iversen.

Kvalitet i alle ledd

Aer Faber har et gedigent lager og setter sin lit i å levere både egenproduserte og importerte hyllevarer raskt. I tillegg er renhold en dyd, siden montører må kunne stole på at ventilasjonsdeler er rene innvendig når de kommer fra fabrikken. Derfor er det knapt et støvkorn verken i produksjonslokalene eller på lageret.

- Vi forsøker å holde høy kvalitet og rask levering uten rest til markedsledende priser. Bransjen ser trolig på oss som en ganske liten aktør, men de blir overrasket når de kommer hit. Med 3500 kvadratmeter produksjons- og lagerlokaler er vi en av landets største enheter i denne bransjen.