Råde som base og hele landet som nedslagsfelt

RÅDE: Gummiservice forsyner hele landet med regummierte dekk til lastebiler, trucker og industrielt bruk.

Til venstre: Produksjonsansvarlig Lukasz Kowalski og daglig leder Kristian Aslaksrud foran en av de nye maskinene i produksjonshallen.
Til venstre: Produksjonsansvarlig Lukasz Kowalski og daglig leder Kristian Aslaksrud foran en av de nye maskinene i produksjonshallen.

Gummiservice har sitt hovedsete og produksjon i Råde i Østfold. Herfra forsyner de hele landet med først og fremst regummierte dekk til laste-biler, trucker og for industrielt bruk.

Selskapet har salgs- og servicesteder i Råde, Trondheim og Oslo. Fremtiden ser lys ut for konsernets 54 ansatte!

Gummiservice Produksjon AS ble etablert i 1967 av Knut Ringstad og startstedet er på Rolvsøy. Bedriften var i familiens eie til juni 2018, da den ble solgt til den tyske delen av Marangoni-gruppen. Selskapet har fire enheter i Norge, hvor hoveddelen med produksjonen holder til i Sarpsborgveien i Råde.

– Våre kundegrupper er busselskaper, transportselskaper og gjennom forhandlere over hele landet, sier selskapets nye daglige leder, Kristian Aslaksrud, som kom til selskapet i august i år.

Han har stor tro på en god fremtid for selskapet.

Regummiering er miljø

– Å produsere et regummiert dekk gir stor miljøgevinst, sier produksjonsansvarlig Lukasz Kowalski.

– På et 22,5 tommers lastebildekk spares miljøet for 55 liter olje, og ved gjenbruk av jern i dekkstammen spares 20 kilo per dekk. Vi reduserer CO2-utslippet i produksjonen med ca. 30 prosent sammenliknet med et nytt. Gummiservice produserer ca. 30–35 000 dekk per år. Det betyr en stor miljøgevinst, og vi skal alltid tilfredsstille aktuelle lovbestemte miljøkrav, sier han.

Med tydelige miljømål på de områder der bedriften kan ha vesentlig påvirkning, bidrar de til å imøtekomme myndighetenes miljøkrav. Dette krever også at alle ansatte har nødvendig kompetanse for å nå bedriftens miljømål.

– Gummiservice AS er sertifisert som en ISO 14001-bedrift, noe som stiller krav til meg som daglig leder, skyter Aslaksrud inn.

Den dominerende aktøren

Gummiservice er den største aktøren i landet. Det norske markedet teller opp mot 90–100 000 regummierte dekk. Gummiservice har ca. 35 000 dekk i produksjon

– Vi jobber med et mål om å få 50 prosent markedsandel i Norge. Med vår unike Ringtread-produksjon, moderne maskinpark, erfarne salgsstyrke, og ikke minst dyktige produksjonsarbeidere, er dette et mål vi selv mener er realistisk, sier Aslaksrud.

– Våre leverandører av slitebaner er dyktige og produktet er genialt. Vi har også et vesentlig bredere utvalg av vinterprodukter enn nydekk-produsentene, forteller han.Egen logistikk

Selskapet har en egen park av distribusjons- og servicebiler. Både nye produkter og serviceproduktet er kortreist. I tillegg har de to egeneide semitrailere som distribuerer dekk i hele Sør-Norge. De samme bilene tar også med seg brukte dekk tilbake. Det vil si at det bringes tilbake rundt 60 000 brukte dekk årlig til Råde, der de brukte stammene blir til nye, regummierte dekk, men selvsagt går en del gamle dekkstammer til destruksjon også. Det er sjåførene sammen med logistikkavdelingen som hele tiden styrer denne prosessen, så ikke nok med at de er dyktige sjåfører, de kjenner til dekkbransjen også!

Eget servicenett

Gummiservice tilbyr døgnåpen servicetelefon. Dette gjelder for tungtransport og yrkestransport i Norge, Sverige og resten av Europa. Selskapets egne servicefolk og servicebiler opererer i Norge, mens man i Europa er tilknyttet EBTS (European Breakdown Tire Service). Uansett hvor i Europa en transportør befinner seg, kan man ringe servicetelefonen som betjenes av norsktalende medarbeidere. De vil hele tiden knytte sjåføren og dennes ekvipasje opp mot servicenettet.

– Det unike med 24-timers service er jo at denne tjenesten styres fra Råde. Det betyr jo at hvis en av våre kunder skulle få et dekkhavari, er hjelpen like rundt hjørnet, og sjåførene kan føle seg trygge på at de får den hjelpen de trenger når uhellet er ute, sier Aslaksrud.

Ringtread-produksjonsteknikk

Nye maskiner kommer stadig inn i produksjonen. Med toppkvalitetsbaner og det nye Ringtread-systemet har bedriften mulighet til å produsere mer pålitelige dekk som bedrer ytelsen og komforten. Mønster uten skjøt sikrer mindre dekkoppvarming. Dette gir fordeler med hensyn til pålitelighet og sikkerhet. Dette gir også mindre slitasje på veibanen og lavere drivstofforbruk. Lav rullemotstand reflekteres også i lavere drivstofforbruk. En skikkelig vinn/vinn-situasjon for brukeren og ikke minst miljøet. Det skapes også bedre veigrep, som igjen gir sikrere kjøreegenskaper. Dette er en del av fordelen man har ved å være en del av Marangonis-gruppen.


Gummiservice Produksjon AS

Sarpsborgveien 121
1640 Råde

69 28 15 80

www.gummiservice.noKlikk en emneknagg for å lese mer: