Rånås Lakk trenger flere medarbeidere

EIDSBERG: I takt med oppgangen i oljebransjen opplever Rånås økt pågang. Nå leter de etter flere ansatte for å vokse videre.

I takt med oppgangen i oljebransjen opplever Rånås Lakk AS økt pågang fra gamle kunder. Nå leter bedriften etter flere dyktige ansatte for å kunne vokse videre.

Etter de siste årenes motgang i offshore-bransjen ser Ronny Granberg og datteren Julie Marie Granberg stadig lysere på fremtiden til familiebedriften.

Etter flere år med tilpasning til et stadig tøffere marked opplever de at flere av de gamle kundene tar kontakt og ordrebøkene er igjen på vei til å fylles opp. For å kunne vokse videre er bedriften nå på jakt etter ansatte til både administrasjon og produksjon.

Fleksibelt

– Selv om vi sier at vi søker etter en kontormedarbeider ønsker vi ikke å låse oss i en gitt stillingsbeskrivelse. Vi synes det er viktig at vedkommende kan være med på å forme sin egen arbeidsplass, sier Julie Marie Granberg og forteller at størrelsen på bedriften gjør at det både er rom- og behov for en viss grad av fleksibilitet i arbeidsstokken.

– Vi trenger en person med erfaring fra kontorfaget og gjerne med kjennskap til regnskapssystemet vårt, Tripletex, legger hun til.

– Får vi en kontormedarbeider som i tillegg viser seg å være en superselger skal vi absolutt la vedkommende få prøve seg i selgerrollen også, slår Ronny fast, men legger til at administrasjon av den daglige driften vil være hovedoppgaven i bedriften som i dag sysselsetter 13 ansatte.

Tøffe krav

Ettersom offshore-bransjen forventer svært høye kvalitetskrav til arbeidet som skal utføres er Granberg tydelig på at han ønsker seg kandidater med fagbrev som industrilakkerer eller tilsvarende når produksjonsstaben skal utvides.

– Vi må forholde oss til knallharde kvalitetskrav som igjen stiller strenge krav til våre ansattes kompetanse, sier Granberg men legger til at han sørger for at nødvendig opplæring blir gitt. Det er nemlig langt mellom bedriftene som opererer i samme marked som Rånås lakk AS og dermed er det sjeldent at de som søker jobbene har erfaringen som trengs. Det skal imidlertid ikke skremme noen fra å søke, sier Granberg.

– Det viktigste er at de som tar kontakt er lærevillige og har en stor dose arbeidslyst. Resten fikser vi, sier han og legger til at planen er å gjøre seg selv så overflødig i produksjonen at han kan gå inn i en oppsøkende salgsfunksjon.

– Det er der nøkkelen vår ligger for ytterligere vekst, avslutter Granberg, og ber dem som ønsker å melde sin interesse for stillingene om å sende en CV til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..


Rånås Lakk AS

Rånåsveien 103
1880 Eidsberg

907 79 222

www.ranas.no