Satser lokalt i utfordrende tider

Krig, rekordhøye energipriser og spinnville stålpriser forandrer hverdagen for Sarpsborg-firmaet Øst Inspeksjon AS. Nå satser de lokalt.

Daglig leder Aleksander Eliassen og Arton Kadrija er klare til å røntgenfotografere en sveiseskjøt.

Krig, rekordhøye energipriser og spinnville stålpriser forandrer hverdagen for Sarpsborg-firmaet Øst Inspeksjon AS.

 

- Det er som om noen har trukket i nødbremsen for enkelte av våre markeds segmenter. Flere av de store oppdragene våre innen fjernvarme har stoppet opp i løpet av de siste månedene. Hverdagen er helt klart forandret, sier daglig leder Aleksander Eliassen.

For et halvt år siden var situasjonen en helt annen. Bedriften hadde nylig kjøpt opp- og fusjonert med Universal-Control AS og firmaet hadde sterk vind i seilene og stor tro på fremtiden.

- De nye rammevilkårene vi jobber under i dag har gitt oss noen utfordringer, sier Eliassen, som understreker at bedriften er opptatt av å se på utviklingsmulighetene fremfor å grave seg ned.

Nye kunder

- Vi har blant annet mange oppdrag innenfor kontroll av fjernvarmeanlegg på hele Østlandet. Nå står en del av prosjektene på pause og vi vet ikke når de kommer i gang igjen. Det gir oss imidlertid mulighet til å utvide kundeporteføljen vår lokalt, sier Eliassen og nevner Borregaard som en stor og viktig oppdragsgiver.

Selv om Borregaard har vært på kundelisten lenge har oppdragene der blitt både flere og større.

- Vi har blant annet fått et stort oppdrag med å kontrollere sveiseskjøtene på flere store tanker, sier Eliassen. Sveiseskjøtene kontrolleres blant annet ved hjelp av røntgen – en oppgave som kan være tidkrevende. Det blir fort atskillige meter med sveiseskjøt som skal kvalitetsprøves når vi snakker om store tanker.

Bildene må vi granske manuelt før vi dokumenterer resultatene, så vi er sysselsatt lenge etter selve røntgenfotograferingen, sier Eliassen.

Ruster opp

Selv om krig og løpske energi og stålpriser fører til en annerledes hverdag for Eliassen og de ansatte i Øst Inspeksjon AS, utnytter bedriften tiden godt. Romsligere ordrebøker gir Eliassen mulighet til å jobbe med tiltak for å heve kvaliteten og kompetansen i bedriften.

- Vi jobber med alt fra HMS til ulike kvalitetssystemer i tillegg til at vi passer på å utøke og vedlikeholde de ulike sertifiseringene kontrollørene våre har. Vi måles på dette konstant og nå har vi mulighet til å forbedre ting vi kanskje ikke rekker i en hektisk hverdag, sier Eliassen. Bedriften har i tillegg to nyansatte kontrollører som er under opplæring.

- Vi ansetter stort sett folk med bakgrunn som sveisere, men det kreves en grundig opplæring før de kan begynne å jobbe som selvstendige kontrollører, sier han og legger til at optimismen fortsatt råder i Vestengveien på Alvim. - Vi er nå sju ansatte og holder hodet greit over vann. Målet vårt er å komme styrket ut av denne perioden, avslutter han.


Øst Inspeksjon AS

 Vestengveien 40, 1725 Sarpsborg

 412 18 703

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.ostin.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: