Seut Industrier lever videre – på Gressvik

For 20 år siden ble Seut Industrier kjøpt opp av sin største kunde, BNS Container AS. Nå lever tradisjonene delvis videre på Gressvik, og sørger for at kunder som trenger container får løst sine utfordringer på kreative og effektive måter.

Salgssjef Fred Budimir, prosjektleder Arild Gjølstad og kunderådgiver Henning Grønvoll i BNS Container AS, som har levert en rekke containere med strømaggregater som denne. De leverer fra batteri i 15 minutter før de går over på drivstoff.
Salgssjef Fred Budimir, prosjektleder Arild Gjølstad og kunderådgiver Henning Grønvoll i BNS Container AS, som har levert en rekke containere med strømaggregater som denne. De leverer fra batteri i 15 minutter før de går over på drivstoff.

For 20 år siden ble Seut Industrier kjøpt opp av sin største kunde, BNS Container AS. Nå lever tradisjonene delvis videre på Gressvik, der prosjektleder Arild Gjølstad og kunderådgiver Henning Grønvoll sørger for at kunder som trenger containerløsninger får løst sine utfordringer på kreative og effektive måter.

For BNS er det knapt noen grenser for hva en vanlig transportcontainer kan bygges om til. Modulbaserte løsninger kan brukes til alt fra enkel lagring og kontorer, til redningskammer i tuneller og avanserte skjøtecontainere for høyspentkabler. Det siste ble utviklet ved Seut Industrier i sin tid og representerer noe av det mest spesielle som nå leveres fra det nye BNS-anlegget i Ytre Enebakk. Gjølstad og Grønvoll kan knapt huske en forespørsel de har vært nødt til å avvise fordi det ikke lar seg gjøre.

– Noen viser seg imidlertid å bli for kostbare og blir droppet av den grunnen. Men vi kan løse det meste.

 Ledende i Norden

Produksjon av containere har en lang historie i Fredrikstad. Da Selmer måtte legge ned skipsverftet ved Seutelven, ble det i stedet etablert en containerbedrift, mest til eget bruk i Selmer-konsernet. Etter hvert ble BNS, som er Nordens ledende containerleverandør, den største kunden og valgte som nevnt å kjøpe virksomheten i 2000. 13 år senere forsvant både navnet og virksomheten fra de tradisjonsrike lokalene ved porten til Fredrikstad. Bedriften ble i stedet hetende BNS Container AS og både maskiner, utstyr og ansatte flyttet til det nye verkstedet og depotet i Enebakk.

BNS Container åpnet sitt moderne verksted og depot-anlegg på mer enn 3 000 kvadratmeter areal under tak i 2013 i Ytre Enebakk, sørøst for Oslo. Nå er de Nordens ledende aktør.


Viktig kompetanse

– Det er fortsatt flere tidligere Seut-ansatte i Enebakk, mens Henning og jeg representerer østfoldavdelingen og flyttet til de tidligere Hitachi-kontorene i Gressvik. Her utgjør vi en ressurs for hele BNS når det gjelder å løse litt tunge og kompliserte ombyggingsprosjekter, forteller Arild Gjølstad.

– Det sitter mye viktig kompetanse på Gressvik, når det gjelder historikk og tidligere løsninger som kan brukes om igjen, bekrefter salgssjef Fred Budimir.

I elitedivisjonen

I 2012 sto det nye hovedverkstedet og depotet ferdig i Ytre Enebakk. Anlegget strekker seg over 25 mål, hvorav 3.000 kvadratmeter er under tak. Verkstedet huser også en egen lakklinje med sandblåser. Med denne satsingen tok BNS steget opp i elitedivisjonen når det gjelder skreddersøm og ombygging av containere. Anlegget huser foruten kvalifiserte og sertifiserte sveisere og lakkerere, også BNS’ egen ingeniør- og konstruksjonsavdeling. Ved siden av å bygge om containere, utfører BNS Depot og Verksted også vedlikehold og oppussing for flere av de største aktørene innen avfall og gjenvinning samt logistikk i Norge.

– Anlegget er bygd med tanke på containerproduksjon og reparasjon og er strømlinjeformet og effektivt.

Leveres fullt ferdig

Etter oppkjøp, fusjoner og salg av avfallscontainerdelen i 2019, fremstår nå BNS Container AS som en rendyrket leverandør av containere, vekselcontainere, spesialcontainere til blant annet forsvarsindustrien og brakker eller moduler. I 2019 omsatte BNS for 220 millioner kroner og er i dag en av Nordens største aktører.

– Det er få av våre produkter som kan kalles standardiserte, bortsette fra de ytre målene. Når vi får bestillinger på containerløsninger, kan det dreie seg om laboratorier, fryselager, batteribanker, verkstedcontainere, oljecontainere eller noe som er aktuelt i dag, testsentre for covid-19. Uansett hva det gjelder, blir samtlige containere levert fullt ferdige og operative fra vårt anlegg i Ytre Enebakk. Vi samarbeider med en rekke underleverandører når det gjelder innredninger og utstyr som skal monteres, men alt blir gjort ferdig hos oss, selv om de skal kles med trepanel og ha saltak, sier Arild Gjølstad.

Stikkordene er midlertidige, raske og fleksible løsninger.

Vedlikehold og salg

– Selv om vi leverer mange kreative løsninger, der det spesielt to områder som representerer våre hovedprodukter. Det ene er service og reparasjoner på såkalte vekselcontainere for alle de store transportørene i Norge, og det andre er salg av helt nye produkter, der vi er størst i Norge. Når det gjelder vedlikehold bidrar vi til å øke levetiden på mange containere. Vi reparerer både containere vi selv har solgt, men også fra andre leverandører der kvaliteten innimellom kan stå noe tilbake. Vi har måttet bygge om helt nye containere som en operatør hadde kjøpt fra en annen leverandør, men som ikke hadde den kvaliteten de trodde de hadde bestilt, sier Fred Budimir.

BNS kjøper sine containere fra en ledende produsent i Kina, der kvaliteten er overlegen.


BNS Container AS

  Landskauveien 33, 1914 Ytre Enebakk

  22 90 92 50

  www.bns-container.no

{/show}