Trapper og rekkverk til det sentrale Østlandet

TRØGSTAD: Norskproduserte trapper og rekkverk av god kvalitet er hovedfokus for Baastad Mekaniske, som leverer til store deler av Østlandet.

Midt på et jorde i Båstad blir det produsert trapper og rekkverk av høy kvalitet. De som står bak er Ole Anton Engen, Chris Krüger-Monsen, Jørgen Skullerud, Jan Runar Viken, Ronny Viken, Erik Dybdahl og Kjetil Myhrvold.
Midt på et jorde i Båstad blir det produsert trapper og rekkverk av høy kvalitet. De som står bak er Ole Anton Engen, Chris Krüger-Monsen, Jørgen Skullerud, Jan Runar Viken, Ronny Viken, Erik Dybdahl og Kjetil Myhrvold.

Hovedfokus er norskproduserte trapper og rekkverk av god kvalitet for Baastad Mekaniske, som leverer til store deler av Østlandet. Nå ønsker de å levere enda mer i Østfold og Akershus.

Hovedproduksjonen finner sted i egne lokaler i Båstad.

– Vi har hatt stor vekst i oppdragsmengden de siste årene, og produksjonslokalene på hjemgården begynner derfor å bli for liten for fremtidig drift og produksjon, sier Kjetil Myhrvold.

Han startet Baastad Mekaniske AS i 2014, men hadde drevet virksomhet som enkeltmannsforetak i mange år før dette.

– Vi klarer oss her en stund til, men vi har tenkt å vokse ytterligere og investere i både utstyr og ansatte. Vi øker hele tiden og har stor pågang fra både entreprenører og private.

Tegnet i Båstad

Det er trapper og rekkverk som er spisskompetansen til Baastad Mekaniske. De konkurrerer sjelden om de største oppdragene, men jobber gjerne med skreddersydde løsninger og spesialdesign for kundene.

– Vi er fleksible nok til å ta inn spesielle løsninger i små serier, eller til og med som engangsproduksjon. Alle løsninger blir dessuten konstruert og tegnet på huset, sier teknisk tegner Chris Krüger-Monsen.

Kort leveringstid

– Vår fremgang skyldes nettopp at vi er veldig fleksible og snur oss på hælen for kundene. Dessuten har vi mye variert produksjon utenom trapper og rekkverk. Vi produserer blant annet en del sikringsprodukter og andre mindre stålkonstruksjoner. Vi leverer også stålprodukter til landskapsarbeider og bymiljø. I tillegg har vi en relativt ny maskinpark for platebearbeiding. Vår korte leveringstid samt løsningsorienterte mentalitet gjør at mange henvender seg til oss. Vi ser at mange av våre konkurrenter har hoved-produksjon i utlandet, som medfører lenger leveringstid, samt mindre fleksibilitet.

Stor produksjon

I dag har bedriften produksjon av en rekke enkelttrapper i gang. De skal blant annet levere en stor trapp på Scandic Hotel på Sjølyst – en trapp med helt spesielle løsninger, som de selv har utarbeidet.

– Vi er dessuten akkurat ferdig med å bygge inn en trapp mellom 6. og 7. etasje i et kontorbygg i Oslo, og leverte nylig fem trapper til et leilighetsprosjekt i Oslo. På sistnevnte prosjekt leverte vi en komplett løsning med trappekonstruksjon i stål, rekkverk av glass samt trinn i eik.

Viktig sertifikat

Baastad Mekaniske er CE-godkjent, som betyr at de kan produsere og montere bærende stålkonstruksjoner. Med CE-godkjenning er det strenge krav til produksjon og kvalitetssikring.

I tillegg har de ansatte en god porsjon yrkesstolthet som gjenspeiler seg i produktene de leverer.


Baastad Mekaniske AS

Veibyveien 26
1866 Båstad

934 27 987

www.baastadmek.no