Doblet salget av arbeidstøy på fem år

Mange kjenner Rakkestad Sogneselskap som stor leverandør av redskap, verktøy, oljer og service, men de er også en av regionens store klesbutikker.

Mia Berget og Hege Studsrud selger arbeidstøy og -sko som aldri før. Spesielt synlighetstøy har blitt en stor artikkel for Rakkestad Sogneselskap.
Mia Berget og Hege Studsrud selger arbeidstøy og -sko som aldri før. Spesielt synlighetstøy har blitt en stor artikkel for Rakkestad Sogneselskap.

Mange kjenner Rakkestad Sogneselskap som regionens store leverandør av redskap, verktøy, oljer og service, men de er også en av regionens store klesbutikker. På bare fem år har de doblet salget av arbeidsklær og -sko, hovedsakelig av merket Helly Hansen.

– Vi har gode produkter og kompetente medarbeidere. Det gjør at vi lykkes, sier markedsansvarlig Anton Finnestad.

Hege Studsrud har solgt arbeidstøy hos Rakkestad Sogneselskap i åtte år og har vært med på oppturen de siste årene. Hun har bakgrunn fra HMS-arbeid fra tidligere arbeidsgivere, noe som kommer godt med når kunder og privatpersoner skal ha vernesko, synlighetsplagg eller arbeidshansker. Hege vet hvilken kvalitet som er nødvendig til de ulike jobbene og ikke minst de svingende temperaturene.

– Det er viktig å gi gode råd til de som spør. Mange kommer inn og ber om ei arbeidsbukse, men det kan være mye forskjellig. Derfor er det viktig å kjenne kunden og kartlegge hva plagget skal brukes til og hvor fote det skal brukes. Slike ting avgjør hvilken kvalitet man bør velge. Vi selger ikke de billigste merkene, men på sikt blir det det likevel økonomisk fordelaktig. Kvalitet koster litt mer, men holder mye lenger, sier Hege.


 Utvalget av arbeidssko, både med og uten vernekappe er kjempestort.


Godt samarbeid

Det er ikke mange nyheter innenfor arbeidstøy i år, men den nye Helly Hansen-serien fra i fjor, med en mer diskré merking, selger fortsatt godt. Rakkestad Sogneselskap er faktisk midt på treet blant de store forhandlerne av H/H-klær til håndverksbedrifter. Derfor lytter også produsenten når de får tilbakemeldinger fra Rakkestad. De vet at dette er kunnskapsrike folk som vet hva de snakker om.

– Vi er imponerte over Helly Hansen, både når det gjelder samarbeidet og produktene. De er svært anerkjente i Norge, og mange av våre kunder ønsker å vise at de bruker Helly Hansen-klær i jobben. Det sier noe om bedriften de jobber i og gir dem et kvalitetsstempel, sier Mia Berget.

Klesprodusenten har i år lansert en egen dameserie, Luma, med arbeidstøy tilpasset kvinnekroppen.

Ønsker kvalitet

Det er håndverksbedrifter, industri og bønder som utgjør de store kundegruppene til Rakkestad Sogneselskap. Mange har yrker der det er viktig å synes godt, og derfor har synlighetstøy blitt en stor artikkel. Flere kunder velger dette selv om de ikke har krav om det på jobben. Å synes godt er viktig uansett, ikke bare innenfor bygg, anlegg og veiarbeid.

– Før valgte kundene ofte det billigste vi hadde, men nå spør de etter kvalitet. De har sett at det lønner seg i lengden, ikke bare økonomisk, men også sikkerhetsmessig. Alle har heldigvis et sterkere fokus på HMS enn før.


Stort utvalg av arbeidshansker. Også der er rakkestadbedriften markedsledende.


Reiser ut til kunden

Rakkestad Sogneselskap har en romslig og luftig butikk i Sagveien, der kundene kan se klær, sko og annet utstyr på nært hold uten trengsel med andre. De kan også prøve tøyet for å finne det som passer. De reisende selgerne tar gjerne med seg prøver ut til kundene, slik at de ansatte kan se og prøve tøyet på egen arbeidsplass. De tar også med seg fotskanner som gjør at man kan velge riktig fottøy til hver enkelt medarbeider.

– Vi har svært mye på lager som er bygd opp på erfaring fra våre kunders tidligere innkjøp. Det vi ikke har kan vi skaffe raskt og effektivt. Til elever på Tomb og Kalnes videregående skoler gir vi dessuten svært romslige rabatter, slik at de får en grei start på skolehverdagen.


Automower på markedet i 25 år

Konkurrenter kommer og går, men Husqvarna Automower har nå vært på markedet i 25 år allerede.

Salget av maskinene har gått over all forventning hos Rakkestad Sogneselskap i år. Koronasituasjonen har gjort at mange har valgt å investere i både maskiner og utstyr.

– Vi har faktisk solgt så mye at vi har vært nødt til å ta inn ekstrabemanning på verkstedet for å ta unna befaringer og vedlikehold, men det er bare hyggelig, sier Mia Berget.

Hun legger til at salget av motorsager også har økt kraftig.

– Det har vært mye vind og mange skal rydde vindfallet. I tillegg er noen mer hjemme enn før, på grunn av smittesituasjonen. Da er det lurt å gjøre noe nyttig, sier Mia.


Rakkestad Sogneselskap SA

  Sagveien 8, 1890 Rakkestad

  69 22 70 70

  

{/show}