Skogheims nettbutikk ble avgjørende for Grimsrud

HALDEN: - Vi kjøpte tøy og sko fra flere, men da Skogheim lanserte nettbutikk valgte vi å kjøpe alt der, sier Line Merethe Engh i Grimsrud Maskinentreprenør.

Det er enkelt å handle i nettbutikken til Skogheim Profil & Yrkesklær, og de ansatte er fornøyd med løsningen, sier kontorleder Line Merethe Engh.
Det er enkelt å handle i nettbutikken til Skogheim Profil & Yrkesklær, og de ansatte er fornøyd med løsningen, sier kontorleder Line Merethe Engh.

- Vi kjøpte tøy og sko fra flere leverandører, men da Skogheim lanserte nettbutikk, valgte vi å kjøpe alt der. Det fungerer svært godt, sier Line Merethe Engh i Grimsrud Maskinentreprenør.

Det var i april 2017 at maskinentreprenøren testet ut nettbutikken for første gang. Siden da har mange av de 230 ansatte vært jevnlig innom og kjøpt bukser, jakker, sko, hansker og så videre. Hver ansatt kan selv logge seg på for å handle, og alt blir levert direkte til bestiller uten å passere innkjøpsavdelingens bord.

– Jeg mottar kun fakturaene etter at innkjøpet er gjort, noe som er en svært effektiv løsning. Vi har likevel full kontroll og følger opp eventuelle uregelmessigheter med den enkelte, sier kontorleder Line Merethe Engh hos Grimsrud Maskinentreprenør i Halden.

En større del

Skogheim er svært fornøyd med utviklingen i nettbutikken.

– Vi valgte å investere betydelige summer i en fremtidsrettet løsning som fungerer som kunden ønsker det. I nettbutikken definerer kunden selv varesortimentet, slik at de ansatte kun kan bestille de varer som er godkjent av innkjøpsavdelingen. Vi har tro på at denne typen handel vil bre om seg og bli en stadig større del av vår virksomhet, forteller daglig leder Tor Egil Skogheim i Skogheim Profil & Yrkesklær AS.

Trenger kvalitetstøy

Grimsrud er i dag den største kunden i nettbutikken og har utviklet seg raskt de siste årene. I 2003 var det knapt 50 ansatte, mens det i dag er 230. Omsetningen ligger å an til å øke med nærmere 50 prosent fra 2017 til 2018.

– Da vi var en mindre bedrift håndterte vi greit alle innkjøp selv og holdt lager med de produktene vi brukte mest av. Nå slipper vi heldigvis det og kan bare bestille etter behov. Vi har gitt Skogheim en liste med de kvalitetene vi har behov for, og så holder de produktene på lager til enhver tid. Vi har valgt å satse på kvalitetstøy og -sko, noe som er økonomisk gunstig, sier Engh.

Tilgjengelig overalt

Én av de store fordelene med nettbutikkløsning er effektiviteten. Butikken er oversiktlig, inneholder mye informasjon om klærne og det ligger dessuten måleskjemaer inne, slik at man får riktig størrelse.

– Vi jobber jo i hele Østfold og søndre Akershus, og ikke alle ansatte er innom hovedkontoret i Halden. En nettbutikk er imidlertid like tilgjengelig uansett hvor man holder til, og varene blir levert der kjøperen ønsker i løpet av en dag eller to. Noe av det viktigste for meg er at jeg kan hente ut rapporter på hver enkelt ansatt som har handlet i butikken. Det gir oss fullstendig kontroll, sier Line Merethe Engh, kontorleder ved Grimsrud Maskinentreprenør.


Skogheim Profil & Yrkesklær AS

Svinesundsveien 329
1789 Berg i Østfold

69 18 63 70