Canon – også lokal leverandør

SARPSBORG: Å kalle et av verdens mest innovative selskaper for en lokal østfoldbedrift er kanskje å trekke det langt. Faktum er allikevel at Canon er en lokal leverandør med internasjonal tyngde.

Å kalle en av verdens mest innovative selskaper for en lokal østfoldbedrift er kanskje å trekke det langt. Faktum er likevel at Canon Business Center i Sarpsborg er en lokal leverandør for Østfold og Follo, med internasjonal tyngde i ryggen når det trengs.

Canon er et gigantisk selskap og vokser fortsatt, både lokalt og nasjonalt. De har vært markedsledende på kontormaskiner i en årrekke, og har klart å opprettholde vekst i et synkende marked.

– Ingen tvil om at det er gøy å jobbe i Canon om dagen. Vi er i stadig i utvikling og har de rette verktøyene, som gir oss mulighet til å hjelpe kundene våre. Canon er topp 5 over verdens mest innovative selskaper og investerer hvert år 30 milliarder kroner i forskning og utvikling. Det betyr trygghet for en bedrift i regionen som skal investere i maskiner og tjenester fra Canon. Vi er en lokal samarbeidspartner for store og små virksomheter, men har styrken til en internasjonal kjempe når det er behov for det, sier daglig leder Lasse Orring i Canon Business Center Østfold.

En smidig start på digitaliseringsreisen

Canon har utviklet seg fra å være en ren maskinleverandør til å bli en betydelig leverandør av software og digitaliseringstjenester. Deres rådgivere har spesiell forståelse for små- og mellomstore bedrifters utfordringer innenfor prosessoptimalisering, og har løsninger som gjør at alle kan komme i gang med sin digitaliseringsreise uten altfor store investeringer.

Å endre måten man innhenter signaturer på er et eksempel på en enkel prosess Canon kan hjelpe med for å komme i gang. I den digitale transformasjonen mange firmaer befinner seg i, kan grepene som må tas for å bli heldigitale oppleves som kompliserte, dyre og ressurskrevende. Overgangen til digital signering er derimot et enkelt steg å ta som gir store fordeler for bedrifter av alle størrelser, og man effektiviserer og forenkler signeringsprosessen for alle involverte parter.

Prosessrådgivere

Mange virksomheter har ennå ikke kommet ordentlig i gang med digitaliseringsprosessen. Vi ser også at svært mange bedrifter starter denne prosessen, men feiler, fordi de ikke har tatt inn over seg det virkelige omfanget før de begynte med arbeidet.

– De kan bare ta en telefon til en av våre rådgivere, så stiller vi opp uten kostnader og tar en første gjennomgang av de eksisterende prosessene i selskapet, og mulighetene de har. En forutsetning for en vellykket digitaliseringsreise er en forståelse for eksisterende prosesser, og en villighet til å endre måten man jobber på. Vi foreslår aldri mer enn det som er nødvendig eller fornuftig for den enkelte bedrift og setter gjerne opp en langtidsplan som gir en myk overgang. Rådgiverne på Grålum kjenner lokalmarkedet godt og ser raskt hva den enkelte trenger, sier Lasse Orring.

Han er fornøyd med utviklingen etter at Canon Business Center flyttet til mer sentral beliggenhet.

– Grålum er et perfekt sted for oss. Lokasjonen ved E6 er sentral, og det er kort vei til alle områder i Østfold og Follo.


Canon Business Center

Kalnesveien 5
1712 Grålum

69 36 49 50

www.canon.noKlikk en emneknagg for å lese mer: