- Nå blir det trening, reiser og campingliv

Etter mer enn 50 yrkesaktive år, takker Trond Johansen for seg i AS Frankering og Kopiservice i Sarpsborg.

Trond Johansen var én av tre pilarer i AS Frankering og Kopiservice. Nå har han solgt seg ut og går av med pensjon etter mer enn 50 yrkesaktive år.

12 år gammel fikk Trond Johansen sin første jobb som visergutt i Samvirkelaget på Greåker. Fire år etter fikk han jobb i butikken, og dermed karrieren i gang. Nå gir han seg etter mer enn 50 yrkesaktive år og skal kose seg med mer trening, flere reiser og sol og sommer i campingvogna på Hvaler. Og litt konjakk.

Selv om Samvirkelaget var en viktig start på voksenlivet, søkte Trond seg raskt over i den bransjen han har vært tro mot i 51 år, nemlig frankering- og kopimaskiner. Da han fikk jobb som servicetekniker i det som da het Alf G. Johnsen med adresse i Sparta Amfi var han på en måte hjemme. Sparta Amfi var nemlig viktig for Trond på flere vis, siden han spilte ishockey i klubben fram til junioralder, da en feilaktig Bekhterev-diagnose fikk han til å legge skøytene på hylla. Han fikk likevel en lang karriere i ishallen. Den svenske treneren Lasse Beckmann dukket nemlig opp og ville ha Trond som medspiller rundt laget.

- Det endte med at jeg var materialforvalter i 30 sesonger. I den tiden fikk familielivet lide, siden jeg enten var på jobb, i amfien eller på reise til bortekamper. Heldigvis har alle rundt meg på jobben vært interessert i hockey slik at jeg kunne gjøre dette. Ellers hadde det aldri gått, sier Trond. Han var en del av det laget som ble Norgesmester i ishockey i 1984 og 1989.

Kjøpte Brokroa

Trond er en av de tre gründerne som startet AS Frankering og Kopiservice på midten av 1990-tallet. Hans kompetanse fra jobben hos Alf G. Johnsen, som de ansatte selv tok over da bedriften la ned i 1986, passet godt sammen med de to medsammensvorne Dag Christoffersen og Terje Sognlien som hadde startet bedriften Kopiservice i 1987. Underveis hadde Trond rukket med å fullføre både datidens realskole og handelsskole for å styrke sin egen kunnskapsbase og var med på eiersiden i det som nå het TKØ as.

- Vi samarbeidet mye med Dag og Terje på kopisiden, mens vi tok over et selskap som het Frankeringsservice i Oslo. Etter hvert begynte Dag og jeg å prate om en sammenslåing. I midten av 1990-tallet gjorde vi alvor av det og etablerte As Frankering og Kopiservice i det gamle forretningsbygget til Brennes Auto i Sarpsborg. I 2001 valgte vi å kjøpe den gamle Brokroa ved E6, som er vårt tilholdssted den dag i dag. Da vi overtok, var lokalene ganske slitte og bare preg av at det hadde vært restaurant i første og forsamlingslokale i annen etasje. Det var mye å ta tak i, for å si det sånn.

Formann i festkomiteen

Trond, Dag og Terje gikk likevel løs på inventaret og rev ut alt gammelt. I nærmere et halvt år pusset de opp lokalene selv og flyttet deretter inn i et moderne næringsbygg.

- Det fine er at det har gått bra med samarbeidet vårt i alle de årene vi har drevet sammen, sier Trond. - Vi har vært flinke til å si det vi mener, men også respektere det andre mener. Her har det vært diskusjoner, men aldri krangling, fortsetter han. Trond er også kjent som en rastløs og jovial fyr med en spøk på lur og har hatt hånd om alle firmafestene opp gjennom årene. Det har vært populært.

- Vi skal ikke referere så mye fra de, ler Trond, som allerede er tilbudt fortsatt formannskap i festkomiteen etter at han har gått av. Det sier jo litt om kvaliteten. – Ja, jeg skal nok få tida til å gå, ler Trond.

Diskuterer fotball

Før han går av har Trond solgt seg helt ut av suksessbedriften han var med å starte for snart 30 år siden. Nå er nye krefter på vei inn, og selv om det er vemodig, velger Trond å se fremover. Han har mer enn nok av hobbyer og interesser. Fortsatt er han til stede i Sparta Amfi når hjemmelaget spiller, og nå er han også tilbudt en plass i U20.

- Jeg sa nei først, men fikk senere vite at dette ikke hadde noe med ungdomslaget å gjøre. U20 står for Utbetaling den 20. og henspeiler på at det er en gruppe pensjonister som jobber frivillig for klubben. Det høres morsommere ut. I tillegg er jeg medlem i konjakklubben Bache-Gabrielsen i Fredrikstad, og der har det vært artig å diskutere fotball de siste åra, ler Trond.


AS Frankering & Kopiservice

  Skjoldens vei 9, 1711 Sarpsborg

  69 97 22 00

  www.frankkopi.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: