fbpx

Etter at viruspandemien nådde Norge, har svært mye handel og kundekontakt flyttet seg fra fysisk oppmøte til nettbasert. Er din virksomhet klar for å møte denne typen drift?

Mange av oss er plutselig kastet inn i hjemmekontorets verden. Hvis det er en ny virkelighet for deg, bør du lese disse tipsene som kan hjelpe deg i gang!

Regjeringen foreslår å gjenopprette fondet med en ramme på inntil 50 milliarder kroner. Tiltaket er rettet mot større norske selskaper.

WHOs tips til smittevern

Vask hendene ofte

Rengjør hendene ofte og grundig med håndsprit eller vask dem med såpe og vann.

Hvorfor? Vask og rens dreper virus som kan sitte på huden.


Hold avstand til andre

Hold minimum 1 meters avstand til personer som hoster eller nyser.

Hvorfor? Koronaviruset spres i all hovedsak gjennom såkalt dråpesmitte, men dette når sjelden så langt som 1 meter fra den som hoster eller nyser.


Unngå å berøre øyne, nese og munn

Hvorfor? Hender berører mange overflater, og kan lett snappe opp virus. Viruset kommer ikke inn i kroppen gjennom huden, men overføres det til øyne, nese eller munn, kan det ta seg inn i kroppen og gjøre deg syk.


Praktiser god "hostehygiene"

Sørg for at du og dem rundt deg praktiserer god hygiene ved host og nys. Gjør det helst i et papirlommetørkle som kastes umiddelbart etterpå, eller mot innsiden av albuen.

Hvorfor? Dråper sprer smitte. Ved å hindre dem i å spre seg, hjelper du til med å holde andre rundt deg friske fra forkjølelse, influensa og Covid-19.


 

Kontakt lege ved feber, hoste eller tungpust

Hold deg hjemme og innendørs hvis du føler deg uvel. Hvis du har feber, hoster eller puster tungt, kontakt lege. Ring på forhånd. Følg myndighetenes veiledning.

Hvorfor? Helsemmyndigheter, kommunen og legevakten har oppdatert informasjon for ditt nærområde. Å ringe på forhånd sikrer at ingen utsettes for smittefare, og du kan få veiledning eller settes videre til rette instans.


Kilde: WHO

Få nyhetsbrev med e-magasin ti ganger i året FØR papirmagasinet kommer i posten!