AOF er en viktig støttespiller for næringslivet

Påfyll til lederutdannelsen, fagbrev eller spesialopplæring i nisjefag? AOF Østfold hjelper deg.

Det er god tone ved AOF Østfolds kontor i Sarpsborg. Daglig leder Christian Skyum, salgs- og markedsleder Øistein Pettersen og kompetanserådgiver Jan-Erik Kristiansen.

Enten du trenger påfyll til lederutdannelsen, fagbrev eller spesialopplæring i nisjefag, kan AOF Østfold hjelpe både privatpersoner og bedrifter til å ta et steg videre.

I mer enn 60 år har AOF Østfold utdannet og videreutdannet tusenvis av deltagere, enten på veien mot fagbrev, studiekompetanse eller annen spisskompetanse. De er et ideelt studieforbund med kontor og undervisningslokaler i Fredrikstad og Moss, og rene undervisningslokaler i Moss og Mysen.

- Vi jobber for at østfoldinger skal ha et godt sted å bo, leve og jobbe gjennom hele livet og ønsker å bidra til å gjøre Østfolds næringsliv konkurransemessig sterkere. Vi er en attraktiv samarbeidspartner for næringslivet, innen kompetanseheving for ledere, ansatte og tillitsvalgte. Dette både innen eksisterende og nye yrker og ikke minst opplæring rettet mot fremtidens teknologier, forklarer daglig leder Christian Skyum.

Fagskole gir nå studiepoeng

Studieforbundet AOF er landsdekkende. AOF Østfold er den mest komplette, med alt fra fagskole og yrkesrettet utdanning, til helse, kultur, ledelsesutvikling, medlems- og tillitsvalgsskolering, språkkurs, og hobby- og fritidskurs som båtførerprøven, for å nevne noe. De har 20 ansatte i fast stab og rundt 150 veiledere i løpet av året fordelt på forskjellige prosjekter. Fagskole begynte de med i 2008.

- Årets store og viktige nyhet er at fagskolepoeng i nytt lovforslag vil bli omgjort til studiepoeng, på linje med høyskoler etc. Dette er foreslått gitt med tilbakevirkende kraft. En gladnyhet for mange, også økonomisk, spesielt på de arbeidsplassene som kun gir lønnsøkning ut fra studiepoeng, fortsetter salgs- og markedsleder Øistein Pettersen.

Skreddersyr opplæring ved behov

Totalt har AOF Østfold over 5.500 kursdeltagere årlig, fordelt på et bredt tilbud som strekker seg fra fulle utdanningsløp til kurs.

- Næringslivet er i stadig forandring, noe som gjør at ansatte og ledere stadig trenger påfyll. Det oppstår nye yrker i forbindelse med teknologi og automatisering, eller nye krav i bransjen. Her er vi med på å utvikle tilpassede og nye fagløp. Det er derfor viktig for oss å være ute i bedriftene, hvor vi raskt får med oss de forandringer og utfordringer bedriftene står ovenfor, og snur oss fort rundt og tilrettelegger undervisning og kurs til den enkelte bedrifts behov.

Et godt eksempel er litt tilbake i tid, da sykehuset hadde behov for portører, og vi startet raskt opp kurs i portørfaget.

Fra gulvet til toppen

AOF Østfold har en rekke samarbeidspartnere som gjør at de kan tilby opplæring for de aller fleste. De har mange måter å kunne hjelpe, gjennom LO’s kompetansefond, samarbeid med Østfold fylkeskommune, voksenopplæringsforbundet og andre ordninger.

De kan omstille i yrkesskifteprosesser, hjelpe personer med lærevansker og har tilretteleggingsmidler for de som trenger det. AOF Østfold er godkjent tilbyder av kompetanse pluss ordningen, hvor bedrifter kan få dekket alle utgifter til å trene staben i grunnleggende ferdigheter som første trinn i omstilling, eller som et skritt på veien til at de ansatte kan ta fagbrev.

- Sammen med NAV og Fredrikstad kommune, med støtte fra Østfold fylkeskommune, driver vi AOF Daghøyskolen, et tiltak for de som trenger en ny start. Samtidig samarbeider vi tett med Kompetanse Norge og Østfold fylkeskommune, noe som kommer bedriftene til gode. Vår meny av kurs og kompetanseprodukter går hele veien fra gulvet til toppen.

AOF tilbyr både dag- og kveldsundervisning, i klasserom og på nett. Mange foretrekker undervisningen man får i et klasserom fremfor nettet, noen velger en kombinasjon, eller ren nettundervisning.