AOF kurser bygg- og anleggsbransjen

OSLO: Viking Entreprenør gjennomførte kurs i alt fra språk til Microsoft Excel og fagbrev. – Samarbeidet har vært upåklagelig! sier HR-ansvarlig.

Kompetanserådgiver Romerike, Wendy Wyant, AOF (til venstre) og HR-ansvarlig Trine Paalshaugen har sørget for at blant andre anleggsleder Helge Sveø og formann Biljal Neimi er blant de mange ansatte hos Viking Entreprenør AS som har gjennomført ulike kurs.
Kompetanserådgiver Romerike, Wendy Wyant, AOF (til venstre) og HR-ansvarlig Trine Paalshaugen har sørget for at blant andre anleggsleder Helge Sveø og formann Biljal Neimi er blant de mange ansatte hos Viking Entreprenør AS som har gjennomført ulike kurs.

Viking Entreprenør i Oslo valgte AOF til å gjennomføre kurs i alt fra språk til Microsoft Excel og fagbrev. – Samarbeidet har vært upåklagelig og våre ansatte er fornøyde med gjennomføringen, sier lønn- og HR-ansvarlig Trine Paalshaugen.

Mesterbedriften Viking Entreprenør AS i Grorudveien har 85 ansatte fra 7 nasjoner, og mange har flyttet hit fra Øst-Europa. Det har gitt en rekke språklige utfordringer, som AOF har bidratt til å løse. Studieforbundet har vært leverandør til Viking Entreprenør siden 2011.

– Det er fine mennesker å samarbeide med og vi får bare positive tilbakemeldinger fra medarbeiderne våre. Vi er en bedrift som har svært mange ansatte med innvandrerbakgrunn. Utfordringen har vært å lære dem norsk og ikke minst få de til å snakke norsk i hverdagen. Det er ikke så enkelt, men vi kjører stadig nye kurs for å bygge på kompetansen og ikke minst venne de til å snakke et nytt språk uten å tenke for mye på uttale og grammatikk, sier Paalshaugen.

Tok fagprøven

Biljal Neimi kom fra Albania som 17-åring for 22 år siden. Etter en periode i restaurantbransjen, valgte han mureryrket da han fikk jobb i Viking Entreprenør. Nå jobber han som formann og tok nylig fagprøven etter å ha gjennomført teorien i regi av AOF.

– Jeg begynte på dette i fjor og har gjennomført hele kurset på 80 timer. Da var jeg klar for fagprøve, sier Biljal.

Trine Paalshaugen legger til at samtlige ansatte som har tatt fagbrevkurs gjennom AOF har kommet gjennom nåløyet.

Skreddersydde kurs

I tillegg til norskkurs og fagprøvekurs har AOF en rekke HMS-relaterte kurs tilpasset bygg- og anleggsbransjen. Samtlige kurs kan skreddersys den enkelte bedrift med tanke på tidligere kompetansenivå, språk og relevanse. Viking Entreprenør er blant de som har egne kurslokaler og som ønsker kursene gjennomført i eget hus.

– Det er en helt normal måte å gjøre det på, sier kompetanserådgiver Wendy Wyant fra AOF.

– Vi kartlegger alltid behovet sammen med kunden før vi syr sammen et kurs. Mye er obligatorisk i mange av kursene, men det finnes problemområder eller utfordringer som er spesielle for den enkelte bedrift, og da er det relevant å ta utgangspunkt i dette, fortsetter hun.

Justerer gjennomføringen

Wendy Wyant begynte selv som IT-lærer i AOF i 2005. I likhet med de som nå har disse oppgavene har hun livserfaring og arbeidserfaring.

– Lærerne er støpt i samme AOF-form og opptrer enhetlig ute på kursarenaene, selv om de ofte har ulik bakgrunn. Felles for alle er at vi er opptatte av evalueringer og tilbakemeldinger. Vi justerer ofte kursene våre etter de tilbakemeldingene vi får underveis. Det sikrer best mulig utbytte for alle, sier Wyant.


AOF

Youngsgt. 11
Oslo

Kompetanserådgiver Wendy Wyant

934 92 363

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.aof.noKlikk en emneknagg for å lese mer: