AOF og Posten med godt samarbeid

OSLO: – Posten har hatt et langt og godt samarbeid med AOF, som leverte kurs i basiskompetanse i arbeidslivet, sier Sharmin Ahmed, som er seniorrådgiver samfunnsansvar i Posten Norge.

– Posten Norge AS har hatt et langt og godt samarbeid med AOF som leverte Kompetansepluss-kurs i basiskompetanse i arbeidslivet. Det sier Sharmin Ahmed, som er seniorrådgiver samfunnsansvar i Posten Norge.

– Vi har blant annet gjennomført kurs i lesing, skriving, regning og grunnleggende dataferdigheter. I perioden 2014–2016 gjennomførte vi også kurs i lesing, skriving og muntlige ferdigheter, det vil si norskkurs, fortsetter Ahmed.

Hun mener det er viktig å kunne tilby medarbeiderne slik kompetanse.

Tilpasser undervisningen

– Det er stadig strengere krav til utdanning eller annen kompetanse i arbeidslivet, og derfor er det viktig å kunne tilby medarbeidere mulighet for videreutvikling. I tillegg er Posten Norge AS er en bedrift som stadig omorganiserer som en følge av nedgang i postvolum. Det er derfor viktig at våre medarbeidere har grunnleggende ferdigheter og kan ta til seg andre stillinger enten internt i bedriften eller eksternt. For oss har samarbeidet med AOF fungert godt, og deres store fordel er at de er landsdekkende og har veiledere og kursholdere som tilpasser undervisningen individuelt.

Skreddersyr tilbud

– Posten har lenge vært en viktig samarbeidspartner for AOF Oslo og Akershus, men vi kan samarbeide med alle typer virksomhet. Vi kartlegger alltid behov og skreddersyr et tilbud til den enkelte bedrift. AOF leverer alltid kvalifiserte lærerkrefter og velger læremidler ut fra bransje og behov, sier Wendy Wyant i AOF Oslo og Akershus.

Hun legger til at AOF holder kurs på arbeidsplassen, slik at gjennomføringen forstyrrer organisasjonen minst mulig.

Fyller kompetansehuller

AOF Oslo og Akershus leverer Kompetansepluss-kurs (idligere kalt BKA – Basiskompetanse i Arbeidslivet) til en rekke virksomheter i regionen. Kursene får offentlig støtte og er ment å gi økte digitale ferdigheter, samt grunnleggende kompetanse rundt lesing, skriving og regning. Ordningen ble startet i 2006.

– Dette er en fordelaktig måte for mange bedrifter å fylle kompetansehuller hos sine medarbeidere. Ved å ta en telefon til AOF og lufte sine behov, settes prosessen i gang med papirarbeidet, inkludert søknad om offentlig støtte. Vi tar stort sett hele jobben for bedriften, sier Wyant.

Kunder kommer tilbake

AOF tilpasser sine Kompetansepluss-kurs med hensyn til både innhold og lengde. Kursene kan vare i alt fra 50 til 300 timer og foregå på dagtid eller etter arbeidstid. Ingen kurs avsluttes med eksamen, som kan være egnet til å skremme vekk mange deltakere.

– Vi har en rekke kunder som stadig kommer tilbake, så vi vet at vårt opplegg fungerer. Mange langvarige kundeforhold har ført til en stor grad av tillit mellom oss og virksomheten. Det gir oss større kunnskap om interne forhold, som gjør oss i stand til å utforme våre kurs med enda større treffsikkerhet, sier Wendy Wyant.


AOF Oslo og Akershus

Youngsgt. 11
Oslo

934 92 363

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Klikk en emneknagg for å lese mer: