Fagbrev gir trygghet for alle

OSLO: Flere bedrifter bør legge til rette for at ansatte kan ta fagbrev. Det gir mer fleksible og lojale ansatte og dokumenterer at bedriften har fagkompetanse.

Flere bedrifter bør legge til rette for at ansatte kan ta fagbrev. Det gir mer fleksible og lojale ansatte og dokumenterer at bedriften har fagkompetanse.

– Fagbrev er en fordel for både arbeidstaker og arbeidsgiver, sier Lars Holer, som er fagansvarlig for teori til fagprøven hos AOF.

2018 var yrkesfagenes år og satte i gang prosesser som har økt fokus på fagbrevkompetanse. For eksempel, er det akkurat nå stort fokus på fagbrev for barnehageansatte, og Oslo kommune har vedtatt krav om at 25 prosent av ansatte i barnehagene skal ha dette.

– I næringslivet er det aktuelt med fagbrev innenfor renhold og helsefag, i tillegg til logistikk og byggdrifter. Våre kurs kan gjennomføres på kveldstid, enten i våre lokaler eller ute hos bedriftene selv. Vi har blant annet DHL og Ikea på kundelisten og har lang erfaring og kompetente veiledere. Våre kurs er dessuten praksisnære, og våre veiledere bruker deltakernes egne erfaringer i undervisningen, sier Lars Holer.

Skreddersyr kurs

AOF sine kurs er rettet mot voksne deltakere som er i arbeid. Våre deltakere får dessuten lære studieteknikk, HMS og oppgaveskriving, da det ofte er lenge siden kursdeltakerne satt på skolebenken. Dermed gir AOF kursdeltakere de forutsetningene man trenger for å gjennomføre kursene, og bestå en fremtidig eksamen på vei mot fagbrevet. Ikke minst blir kursene brukt til å gi deltakeren trygghet om eksamenssituasjon og teoretisk kunnskap på eget fagområde.

– Vi samarbeider med bedriftsledelsen om hvordan det enkelte kurs kan skreddersys. Noen ganger er det nødvendig med forkurs i norsk før vi går løs på fagbrevdelen, og da legger vi opp kursene etter ønske og behov, sier Holer.


AOF Oslo og Akershus

Youngsgt. 11
Oslo

934 92 363

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Klikk en emneknagg for å lese mer: