Innspurt i læreplassjakten

SARPSBORG: Sommeren er her og det er høysesong for læreplassjeger Magne Hagen, som skal sørge for at de totalt 1.100 elevene som trenger læreplass får det.

Sommeren er her og det er høysesong for læreplassjeger Magne Hagen, som skal sørge for at de totalt 1.100 elevene som trenger læreplass får det.

Det er et stort ansvar som hviler på skuldrene til læreplassjegeren. 1.100 håpefulle skal ut i lære for å fullføre utdanningen sin. Den beste måten å gjøre det på er å få opplæring i bedrift av mennesker med erfaring i faget.

– Du har sikkert ringt mange, men er det mange som har ringt Magne?

– Ja, bedriftene er flinke til å ta inn lærlinger nå. Veldig mange har fått seg læreplass, og vi holder nå på å registrere disse. Så langt ser rundt 40 % ut til å være registrert med læreplass, noe som er 10 % bedre enn i fjor på samme tid, sier en fornøyd Magne, og legger til at han fortsatt har elever på «lager».

– Vi har flest ledige elever innen elektrofag, service og samferdsel, men det er også noen igjen i de andre utdanningsprogrammene. Bedrifter som har behov for å forsterke arbeidsstallen, må bare ringe! Her er det unge mennesker med stå-på-vilje og fersk kunnskap som bare venter på å få gi jernet.

– Det er superviktig at de får læreplass, både for dem selv og for samfunnet. Jeg har selv vært lærling og vet hvor fin start læreperioden gir på yrkeskarrieren. Og så er det viktig for bedriftene, ikke minst.

– Alle bedrifter trenger å tenke langsiktig og sikre seg kvalitet, slik at de har gode fagarbeidere i tiden fremover også. Det gjør at bedriftene tjener penger og at folk kan får trygge arbeidsplasser. Hele samfunnet trenger også flere ut i jobb for å dekke alle behov som er der ute.

– Sommerferien er rett rundt hjørnet. Hva er din oppfordring til bedrifter nå?

– Ring Magne på 976 42 543, sier læreplassjegeren kontant, og legger til at det også bare er å ta kontakt med et opplæringskontor, eventuelt andre i Østfold fylkeskommune om dere trenger veiledning og hjelp.

Telefonnummeret til sentralbordet er 69 11 70 00.

– Så du tar ikke ferie?

– Jo jeg skal ha ferie, men jeg svarer når jeg blir oppringt, avslutter Magne Hagen med.

Alle skal vekk!

På jakt etter lærling? Her er oversikten over ledige lærlinger innen de ulike fagretningene. Ikke nøl med å sikre bedriften den kompetansen og de innovative tankene disse unge menneskene representerer!


Østfold fylkeskommune

Oscar Pedersensvei 39
1721 Sarpsborg

976 42 543

www.ostfoldfk.noKlikk en emneknagg for å lese mer: