Mekatronikk til Fredrikstad

Moderne produktutvikling og produksjonsteknikk trenger fagfolk som jobber tverrfaglig for å løse komplekse arbeidsoppgaver.

Da Christian Jansen søkte opptak på Fagskolen for å studere Maskinteknikk, fantes det ikke Mekatronikk i Fredrikstad.

Moderne produktutvikling og produksjonsteknikk trenger fagfolk som jobber tverrfaglig for å løse komplekse arbeidsoppgaver. Faget mekatronikk kombinerer mekanikk, elektronikk og datateknikk og rekrutterer fra både elektro-, automasjons- og maskinfagene, opplyser Fagskolen Viken, avd. Fredrikstad.

Fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning som bygger videre på yrkesfaglig videregående opplæring, og Fagskolen er med på å løse Norges fremtidige behov for høyere yrkesfaglig utdanning.

Grep muligheten

Christian Jansen (48) fra Fredrikstad har fagbrev både som industrimekaniker og fagbevis i elektro fra Høgskolen på Gjøvik. De siste 15 årene hadde han jobbet med ren automasjon. Han fikk permisjon fra Jøtul, og fikk muligheten til å ta Maskinteknikk som deltidsutdanning over tre år på Fagskolen. Rett og slett for å få papirer på det han faktisk kan – og få litt ekstra faglig påfyll.

-Fagskolen i Fredrikstad var veldig bra. Fine lokaler, bra utstyr, alle var motiverte – jeg trivdes svært bra der, forteller Christian Jansen.

Fikk jobb under studiene

Halvveis i studiene fikk han en dag tilbud om jobb ved Orkla Foods Norge AS, avd. Stabburet Fredrikstad. Etter bestått hovedoppgave og eksamen i fjor, kan kalle seg Maskintekniker eller Maskiningeniør.

Da Christian Jansen søkte opptak på Fagskolen for å studere Maskinteknikk, fantes det ikke Mekatronikk i Fredrikstad. Det er et nytt tilbud. Fagskolen Viken, som Fagskolen i Fredrikstad er en del av, har imidlertid hatt Mekatronikk som studietilbud i en årrekke. For Christian Jansen som har familie, ble veien for lang. Han vurderte å ta studiene digitalt, men fant ut at etter så mange år borte fra skolen, var  det best for ham å være fysisk tilstede.

-Skulle jeg ha begynt å studere igjen i dag, hadde jeg garantert valgt Mekatronikk her i Fredrikstad, sier Jansen bestemt.

Kan kombineres med jobb

Mekatronikk-studiet går over tre år og er et deltidsstudium. Om du har et ferskt fagbrev eller om du er i jobb allerede – men trenger papirer på det du kan – burde mekatronikk-studier i Fredrikstad være det du både trenger og ønsker deg. Men – vær rask. Søknadsfristen går ut 15. april kl. 23.59!

Krav som stilles til søkerne er at de har:

  • et fag- eller svennebrev i relevante fag – innen eksempelvis automasjon, mekaniske eller elektroniske fag.
  • relevant treårig yrkesfaglig opplæring
  • fylt 23 år – de kan søke opptak på grunnlag av relevant realkompetanse.

Gratis fra høsten

Fagskolen i Viken holder til i moderne lokaler på Værste i Kråkerøy, samlokalisert med Høgskolen i Østfold. Studentene benytter felles tjenester innen bibliotek, kantine og laboratorier på høgskolen. Studiet er bygget opp tolv emner som gir til sammen 120 studiepoeng. Kort oppsummert: Redskapsemner, grunnlagsemner, fordypningsemner og et hovedprosjekt. Utdanningen kvalifiserer til stillinger som leder i bedrifter med arbeidsoppgaver innenfor produksjonsledelse, vedlikehold, kvalitetssikring, logistikk, produktutvikling, forbedringsarbeid, innkjøp av varer og tjenester og etablering av egen virksomhet innen mekatronikk og produksjon.

Fagskolen i Viken fjerner studentbetalingen, slik at studiene blir gratis fra høsten 2023.


Fagskolen i Viken

  69 38 13 00

  www.fagskolen-viken.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: