Sju Volvo FH-skolebiler i virksomhet

Tungbilskolen, som er en del av TK Trafikkskole med hovedsete i Drammen, er i ferd med å bli en av landets største trafikkskoler. De har en flott og moderne Volvo bilpark på lastebilsiden.

Tungbilskolen, som er en del av TK Trafikkskole med hovedsete i Drammen, er i ferd med å bli en av landets største trafikkskoler. De har en flott og moderne Volvo bilpark på lastebilsiden.

Skolen ønsker å forberede elevene på en variert hverdag, og bestiller derfor biler med ulik utrustning.

– Vi benytter en unik løsning med fabrikkmonterte stoler bak pluss overkøye, ferdig levert som skolebil. Med den løsningen kan vi ha med oss inntil tre elever på kjøring, en kjører mens de to andre følger med og så bytter vi elev bak rattet underveis, sier daglig leder i Tungbilskolen, Bjørn Johan Haugen.

Kombiløsning

De benytter en smart kombiløsning på noen av bilene – først utviklet av søsterselskapet Haugaland Transportskole så langt tilbake som i 2004.

– For å vise litt av mangfoldet Volvo også kan tilby, er noen av bilene våre kombibiler, som kan konfigureres som både ren lastebil med skap, som bil med skap og slepvogn, samt som trekkbil til semi. Dette innebærer at samme bil fyller behovet for flere kombinasjoner, forteller Haugen.

Pedagogisk utdannelse

Tungbilskolen har målsetting om å gi den beste utdannelsen til fremtidige yrkessjåfører. Alle deres lærere har en solid pedagogisk utdannelse og skolen tilbyr alle former av kurs som yrkessjåfører har behov for.

– Tungbilskolen ble oppkjøpt av TK-Gruppen med 50 prosent i 2015, og helt oppkjøpt sommeren 2018. Dermed er Tungbilskolen underlagt en større sammenstilling, med fire søsterskoler i Norge. Tungbilskolen har fire godkjente kjøreskoler under sin avdeling: Drammen, Rudshøgda og Sarpsborg, samt siste tilskudd som ble kjøpt høsten 2019, Team Trafikkskole på Hønefoss, sier Haugen.

Oslo og Romerike

Den neste etableringen vil komme i Oslo, og vil betjene hovedstaden og Romerike.

– Denne prosessen er godt i gang, og vi vil tilby våre tjenester der rett over nyttår, avslører Bjørn Johan Haugen.

Han har vært daglig leder for de tre skolene siden 2018, har lang erfaring fra bransjen og har vært medeier i TK Gruppen siden 2007.

– Tungbilskolen har hatt en kontinuerlig vekst, med til sammen 16 ansatte fordelt på fire avdelinger. Dermed dekker vi hele Østlandet, og målsettingen vår er å bli størst i denne landsdelen. Det viktigste er å etablere oss, få ting til å fungere og så bygge videre på dette, sier Bjørn Johan Haugen.


Tungbilskolen

Nedre Eikervei 14
3045 Drammen

32 82 43 40

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.tungbilskolen.noKlikk en emneknagg for å lese mer: