Videreutdanning, arbeid, kompetanse og god helse

Norasondegruppen er opptatt av å jobbe med hele mennesket og skiller seg ut ved å ha godkjente læringsløp, i tillegg til arbeidstrening og kompetanseheving.

Norasondegruppen Lillestrøm er opptatt av å jobbe med hele mennesket og skiller seg ut fra resten av bransjen ved å ha godkjente læringsløp, i tillegg til arbeidstrening og kompetanseheving. Med et stort samfunnsengasjement.

Norasondegruppens hovedkontor er i Kirkegata 3 på Lillestrøm, med avdelinger på Sørumsand, Drammen og Fredrikstad. Bare i Lillestrøm er de rundt 100 ansatte med kurstilbud, arbeidsinkludering og et læringssenter.

Godkjent lærested

De er opptatt av å se muligheter fremfor hindringer, tenke helhetlig og få folk i jobb, i videreutdanning og bidra til en bedre helse.

– Jeg er overbevist om at det er viktig for helsen å kjenne at det er noen som har behov for deg, at du er nyttig. Alt for mange er uføretrygdet eller sykemeldt som kanskje kunne være til nytte og føle seg til nytte om bare man tenkte litt annerledes, forklarer Carmen Bernal, leder for Voksenopplæring.

De er godkjent lærested, og kan tilby prøver i norsk, samfunnskunnskap og statsborgerskap i tillegg til undervisning i egne lokaler og ute i bedriftene, i tillegg til grunnskoleopplæring for voksne.

Ikke utbytte

Norasondegruppen er opptatt av sitt samfunnsoppdrag og jobber mot en trippel bunnlinje: Samfunnsregnskapet - hvor mange de bidrar til å få ut i arbeid, antallet personer de har i en eller annen form for kompetanseheving og det rent økonomiske i å oppfylle øvrige finansielle mål.

– Dette er en meget givende jobb, der vi ser mange som nærmest hadde gitt opp, men som på kort tid får ny egenverd ved å lære noe nytt, ta en utdannelse, være i arbeidstrening eller få seg fast jobb. Vi tenker utdanning, arbeid og helse under ett. Det er så mange muligheter, og vi er ikke redd for å gjøre feil - det hender jo, men vi er langt mer redd for å ikke se nok muligheter, fortsetter administrerende direktør Bodil Løkken Bendiksen.

Alle under samme tak

Det er et yrende liv rett innenfor dørene til Norasondegruppen. Her finner du alle nasjonaliteter og type utfordringer.

– Den populære kafeen vår har blitt et populært møtested for byens innbyggere og besøkende. Her møtes alle typer mennesker – flyktninger fra Syria, personer med asperger og lokalbefolkningen ellers – og ser at de har flere likheter enn forskjeller. Bare det å ha et sted å gå til, som kafeen vår, er en stor hjelp for mange. Å ha et sted som dette gir folk styrke og gjør dem tryggere, det er jeg overbevist om, avslutter Bernal med.


Norasondegruppen

Kirkegata 3
2000 Lillestrøm

64 83 66 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.norasondegruppen.noKlikk en emneknagg for å lese mer: