Unngå uheldig driftsstans i våronna

Landbruket står foran den mest hektiske perioden i året. Da er det viktig med vedlikehold av kostbar redskap og renhold av tanker og utstyr.

Landbruket står foran den mest hektiske perioden i året. Da er det viktig med vedlikehold av kostbar redskap og renhold av tanker og utstyr. Det kan bli dyrt med uheldig driftsstopp midt i en hektisk våronn.

Arbeidsdagen går som normalt hos Olje- og Gassenteret i Rakkestad, og de har begynt å merke pågangen fra både bønder, næringsliv og privatpersoner allerede. Prisen på diesel er rekordlav, og mange velger å fylle tankene både på redskap og eksterne tanker.

– Det er nok fortsatt noen som sitter på gjerdet og venter på enda lavere pris, men det blir det kanskje ikke. Det skal mye til om oljeprisen blir så mye lavere, da avgiftene til staten, transportkostnader og alt annet ligger fast. Derfor lønner det seg å fylle opp nå. Vi har fulle lagre og har ingen problemer med leveransene, sier Magne Solbrække i Olje- og Gassenteret. Han understreker at det er viktig å gjøre ren tanker og utstyr før man fyller.

Billig forsikring

– Vedlikehold er viktigere enn noen gang, og det er god økonomi å stelle pent med det man kanskje har brukt store beløp på. Enkel rengjøring av tanker, rør og ventiler er en god investering, enten det er eksterne lagertanker eller drivstoffsystemene på maskinene. Ny olje og rengjort drivstoffsystem kan være en billig forsikring på en maskin til halvannen million, sier Solbrække.

Grønne produkter

Olje- og Gassenteret har hatt stadig større etterspørsel etter grønne miljøprodukter som alternativ til fossilt drivstoff. Offentlig virksomhet bruker biodiesel en hel del, men hovedsakelig selger Olje- og Gassenteret grønn fyringsolje – det er her markedet foreløpig er størst. Prisen er fortsatt noe høyere enn for tradisjonelle oljeprodukter, men det blir hele tiden vanligere å ta miljøhensyn.

– Kravene fra myndighetene blir neppe færre med årene, og mange har valgt å gå over til grønne produkter allerede nå, ikke minst de som driver økologisk.

Normale åpningstider

Olje- og Gassenteret regner med stor aktivitet i påsken og ikke minst i ukene etter. De har normale åpningstider hele tiden, men det kan etter hvert bli stor pågang, og da er det viktig å være tidlig ute, spesielt om man trenger service på maskiner eller tanker.


Olje- og Gassenteret AS

Sagveien 8
1890 Rakkestad

69 22 65 50

www.oljeoggassenteret.noKlikk en emneknagg for å lese mer: