Sentrum Profiltrykk er et trygt valg

I 18 år har daglig leder Vidar Johannessen og de andre i Sentrum Profiltrykk produsert dekorative og tydelige budskap i alle former og farger.

Fra venstre: Grafisk designer, Hanne Sofie Røed; medeier, Patrick Johannessen og daglig leder, Vidar Johannessen foran lokalene i St. Marie gate 51 i Sarpsborgs Østre bydel.
Fra venstre: Grafisk designer, Hanne Sofie Røed; medeier, Patrick Johannessen og daglig leder, Vidar Johannessen foran lokalene i St. Marie gate 51 i Sarpsborgs Østre bydel.

I 18 år har daglig leder Vidar Johannessen og de andre i Sentrum Profiltrykk produsert dekorative og tydelige budskap i alle former og farger.

Tekst og foto: Jonas Haglund

Bak den iøyenfallende fasaden i St. Marie gate 51 i Sarpsborg sentrum, arbeider de på lag med både privatkunder og næringsliv.

Erfaring, glede og engasjement

Daglig leder Vidar Johannessen lever og ånder for det lokale trykkeriet. I nærmere 30 år har han utviklet driften, fra et lite hobbyprosjekt til en anerkjent bedrift. 

– Jeg har alltid vært interessert i farge og trykk. Det som i dag er Sentrum Profiltrykk startet i skjulet hjemme, hvor malingen frøs når det ble for kaldt.

Etter å ha hatt ulike lokaler, senest et steinkast nede i gata, eier de nå lyse og innbydende lokaler sentralt i Sarpsborg, vis-à-vis Sarpsborg Scene. Den nevnte fasaden er dekorert med vindusfilm som gjør den til imponerende reklameplass. Her får forbipasserende med seg hvem Sentrum Profiltrykk er og hva de selv kan få ut av en tur innom lokalene.

På innsiden har de et showrom med varer de selger. Fra slitesterkt arbeidstøy og vernesko til piquéskjorter, strandflagg og dekorative lystavler.

Grafisk design og lasergravering

Vidar er opptatt av å trekke frem alle de som til sammen utgjør Sentrum Profiltrykk, og deres ulike kunnskaper og ferdigheter. Noen ønsket ikke å komme på trykk, men får like mye skryt av sjefen.

– I tillegg til sønnen min Patrick, som for øvrig er medeier, har vi Dag Olsson, en fantastisk dyktig typograf, og Hanne Sofie Røed, en grafisk designer som vi ikke hadde klart oss uten.

Røed, som nylig ble ansatt som grafisk designer, har selv over 20 års erfaring i bransjen. Designet var noe Vidar selv sto for tidligere, men som nå tas hånd om av spesialiserte. 

– Hanne var altfor god til å slippe, kommenterer Johannessen.

Dette har gjort at Sentrum Profiltrykk har utvidet sin virksomhet til design av layout for all trykt profilering, fra restaurantmenyer til visitt- og kundekort for å nevne noe.

En annen del av deres spesialkompetanse er lasergravering. Dette er en datastyrt lasermarkering som graverer alt fra glass og metall til stein og keramikk. Det er få aktører på markedet, og Sentrum Profiltrykk har både kunnskap, erfaring og utstyr til å ta på seg jobber som få andre kan i østlandsområdet.

– Vi graverer blant annet jubileumsvaser for Sarpsborg kommune. Ellers er det mye graveringer av produkter som bedrifter bruker til gaver og profilering, som glass, statuetter og drikkeflasker, forteller Johannessen.

Nettbutikk, antibac og munnbind

Nettbutikken deres, got2have.no, tilbyr et stort utvalg av klær og arbeidsutstyr fra blant annet Helly Hansen, men gir også kunden mulighet til å være kreativ.

– Du kan designe ditt eget trykk til produkter vi selger, eller du kan laste opp egne bilder, forteller grafisk designer Røed.

Sentrum Profiltrykk har over en lengre periode solgt godkjent smittevernutstyr av ulike sorter. De har flere typer antibac og i tillegg dispensere stående på lager.

– Dispenseren vi nå har inne tar temperatur kombinert med å gi en sprøyt av innholdet. Av innhold har vi alkoholholdig sprit og gel i tillegg til skum uten alkohol. Hva angår munnbind, er vi én av få som selger godkjente munnbind uten filter. Alle varene kan selvfølgelig trykkes med ønsket tekst eller logo, forteller han.


Sentrum Profiltrykk

 

  St. Marie gate 51, 1706 Sarpsborg

  69 15 77 30

  www.sentrumprofiltrykk.no

{/show}