Bestiller alle nye maskiner med Rototilt

Leif Grimsrud har 52 tiltrotatorer fra Rototilt. – Vi har brukt dem i 10 år og er fornøyd med kvalitet og service, sier maskinparkansvarlig Svend Landsverk.

Maskinansvarlig Svend Landsverk (til v) og maskinfører Örjan Nilsson (til h) hos Leif Grimsrud AS er fornøyd med produktene Hans Ronald Hohlweg og Rototilt leverer. Her er de i gang med et veiprosjekt i Spydeberg.
Maskinansvarlig Svend Landsverk (til v) og maskinfører Örjan Nilsson (til h) hos Leif Grimsrud AS er fornøyd med produktene Hans Ronald Hohlweg og Rototilt leverer. Her er de i gang med et veiprosjekt i Spydeberg.

Entreprenør Leif Grimsrud har 52 tiltrotatorer fra Rototilt på sine gravemaskiner. – Vi har brukt materiellet i mer enn 10 år og er godt fornøyd med både kvalitet og service, sier Svend Landsverk, som er ansvarlig for maskinparken.

Grimsrud har i underkant av 70 maskiner fra 2,6 til 80 tonn ved sin norske avdeling i Halden. På de 52 maskinene opptil drøyt 30 tonn er det montert utstyr fra Rototilt, mens de øvrige er for kraftige. Rototilt lanserte imidlertid i 2018 sin nye R9, som er dimensjonert for maskiner mellom 30 og 40 tonn. R9 er fortsatt verdens kraftigste tiltrotator og har en bruddstyrke på imponerende 500kNm. I tillegg leverer den svenske produsenten syv andre modeller helt ned til 1,5 tonns maskiner.

Valgte Rototilt

– Det er 10 år siden vi tok en runde på verkstedet og med alle involverte om hva slags tilter vi skulle bruke på våre gravemaskiner. Den gang var ikke Leif Grimsrud AS så stort som i dag, og vi hadde ikke vært bevisste i våre valg av utstyr. Vi bestilte gravemaskiner, og så plukket maskinselgeren ut hvilket utstyr som ble montert på. Siden de fleste leverandører har faste samarbeidspartnere, ble det til at typen utstyr varierte med maskinmerket. Vi ønsket imidlertid en standardisering og valget falt på Rototilt. Vi kjente produktene godt fra før, hadde en god tone med leverandøren og visste at de kunne levere deler og yte service på kort varsel. Vi har hatt noen andre merker innom, men det er ikke til å legge skjul på at det var litt mer tungvint på det området, sier Landsverk.

Store innkjøp

Tradisjonelt har Leif Grimsrud AS kjøpt gravemaskiner fra Volvo og Cat, men i fjor valgte de å se litt utover sine egne tradisjoner og vurderte nye løsninger. Resultatet ble 11 nye Hitachi gravemaskiner, i tillegg til to fra Volvo, og samtlige ble levert med Rototilt. I år står entreprenøren foran nye investeringer, men i litt mindre størrelsesorden. Likevel skal det kjøpes inn fem hjulmaskiner og en beltemaskin. Alle maskiner blir prisforespurt med Rototilt-utstyr, men hvilke løsninger som til sist blir valgt, er avhengig av tilpasning og funksjonalitet.

Egen serviceavdeling

– Rototilt leverer solide produkter, men alt krever vedlikehold, ikke minst når det er snakk om så hard belastning som hos oss. Grimsrud har egen serviceavdeling, der vi gjør alle servicer og stort sett alle reparasjoner i eget verksted. Vi har kjempeflinke mekanikere, som heller bytter olje for tidlig enn for sent, bare for å være på den sikre siden, sier Svend Landsverk.

Viktig samarbeidspartner

Leif Grimsrud AS har i dag 220 ansatte, men må likevel leie inn ytterligere 30-40 prosent på toppen når det er som hest hektisk. Bedriften er derfor en stor og viktig sluttbruker for Rototilt Norge på Skedsmo.  

– Grimsrud er en av de større brukerne av våre produkter i Norge, og derfor er de en viktig bedrift for oss. Siden vi leverer til maskinselgerne, har vi ikke direkte kontakt med sluttbrukerne, men stiller gjerne opp med informasjon og kurs om det er ønskelig. Direktekontakt med sluttbrukerne er en utfordring for oss, da vi legger vekt på å informere om både nyheter og muligheter ved bruk av utstyret.

Leverer tilpasnings-kit

Rototilts produkter kan i utgangspunktet brukes på alle typer gravemaskiner, uansett produsent. Men tidligere var tilkoblingene enklere, og en løsning passet de fleste. I dag er elektronikken en utfordring, og Rototilt må tilpasse og kalibrere hver enkelt tiltrotator.

– Før var det snakk om å koble på en hydraulikkslange, men i dag har alle gravemaskinprodusenter spesielle styringssystemer. Vi prøver derfor å ha ferdige tilpasnings-kit fra fabrikk til alle maskiner, slik at det kreves minst mulig arbeid med tilpasninger. Vi legger mye arbeid i å sørge for at våre produkter kan brukes på alle maskiner, sier daglig leder i Rototilt Norge AS Hans-Ronald Hohlweg.

- Grimsrud er en av våre største kunder og er viktige for oss, sier daglig leder Hans Ronald Hohlweg i Rototilt Norge AS.


Rototilt

Industriveien 6B
2020 Skedsmokorset

21 01 91 50

www.rototilt.com