Borg Maskin satser på en god Grillo-sesong

Borg Maskin AS i Sarpsborg satser på italiensk kvalitet, blant annet Grillo gressklippere til profesjonelt bruk i alle varianter.

- Alle våre maskiner er CE-godkjent, sier daglig leder Per Ludvig Spydevold i Borg Maskin. Han håper kommuner og fotballklubber får øynene opp for deres gressklippere som er svært populære i Europa.

Borg Maskin AS i Sarpsborg satser på italiensk kvalitet, blant annet gressklippere til profesjonelt bruk i alle variasjoner og andre spennende maskiner fra den italienske fabrikanten Grillo. Det finnes gressklippere, beitepussere, jordfresere og beltedumpere for gartnere, anleggsgartnere, park, idrett og kirkegårder.

Daglig leder Per Ludvig Spydevold møter oss sittende på en gressklipper FD1309. En firehjulsdrevet gressklipper med oppsamler bygget for parkanlegg og ikke minst grønne frodige fotballbaner av naturgress. Disse er blitt populære på europeiske stadioner og Per Ludvig Spydevold håper at fotballklubber og kommuner i Norge også vil få øynene opp for produktet. I tillegg til denne klipperen er modellen Climber 10 AWD 27 en riktig «gromgutt» der den tar seg fram i ulendt terreng og kan påmonteres snømåker blant annet.

– Borg Maskin er eneimportør av Grillo produktene og satser på markedsføring av disse produktene. Kvaliteten er fremragende, og vi håper virkelig at det norske markedet får øynene opp for våre produkter fremover.

Selges på messer og over nett

– Vi er med til salgsmesser, da det er viktig å få vist fram våre produkter og treffe kundene hjemme. Dette blir vårt «showrom» da vi ikke har fasiliteter til å vise frem produktene på annen måte. Mye av salget foregår også fra vår nettside. Vi annonserer i tidsskrifter og har stadig kampanjer for å få produktene ut i markedet, sier Per Ludvig Spydevold. I tillegg jobbes det med et forhandlernett og man er godt i gang.

– Vi har ikke vanlig 08.00–16.00 åpningstider, vi er tilgjengelige når kunden trenger oss, sier han.

Dette har Spydevold lært seg etter mange år som leverandør til jordbruket, ikke minst av korntørker, så det blir en del fleksibel arbeidstid.

Sikkerhet i førersetet

– Sikkerheten er viktig for oss. Alle maskinene er CE-godkjent, og det følger med dokumentasjon på dette. Med CE-merket garanterer produsenten at pålagte sikkerhetskrav er oppfylt. Det betyr at produktet er trygt og at leveres i henhold til alle gjeldende forskrifter.

– Vi kan ikke understreke dette sterkt nok, sier Spydevold.

Dagens maskiner kjøres på bensin eller diesel, men nye modeller kommer snart med batteridrift. Under messen Park og Anlegg på Lillestrøm til høsten håper Spydevold å kunne vise frem den første eldrevne maskinen. Det er imidlertid knyttet utfordringer til batteridrift, blant annet batterier som tåler 4 timers kjøring, en halvtimes lading og så 4 timer kjøring igjen. For maskiner som flyttes mye er også tilgang på ladestasjoner en utfordring i dag.


Borg Maskin AS

  Knatterudveien 52, 1730 Ise

  482 27 025

  www.borg-maskin.no

{/show}