– Knapt noen vil ha ledning i dag

RAKKESTAD: – Oppladbart har tatt nærmere 90 prosent av markedet for elektrisk verktøy hos oss, sier markedssjef Anton Finnestad hos Rakkestad Sogneselskap.

– Oppladbart har tatt over nærmere 90 prosent av markedet for elektrisk verktøy hos oss, sier markedssjef Anton Finnestad hos Rakkestad Sogneselskap. I dag kan du bore, sage, kutte og skru hele dagen uten tilgang til elektrisk nett.

Oppladbare maskiner har utviklet seg i rekordfart de siste årene. Maskinene er mer kompakte og solide. Batteriene har blitt kraftigere og kan lades på kortere tid. Dette har gjort at mange bedrifter både bytter ut, men også supplerer med oppladbar redskap. Fortsatt er det batteridrillene og skutrekkerne som dominerer markedet. Men større maskiner er på full fart inn. Både vinkelslipere og borhammere selges det mye av hos «Sognesuper’n». De siste årene har salget av slikt verktøy tredoblet seg.

Større interesse

– I dag har vi alt fra den minste skrutrekker til kraftige borhammere. Siden jeg begynte hos Rakkestad Sogneselskap i 2014 har interessen økt i takt med produktforbedringene, sier selger Stian Fosser. Han besøker hundrevis av kunder i året, og har med seg maskiner fra de tre markedsledende proffmerkene Milwaukee, Hikoki (tidligere Hitachi) og Bosch. Alle tre har sine tilhengere. Kundene stiller ofte spørsmål rundt vekt, balanse, kapasitet, styrke og selvfølgelig pris. Men oppladbart verktøy ligger omtrent på samme pris som det tradisjonelle nettdrevne.

Store batteripakker

– Det blir nesten som å kjøpe bil. Utseendet, fargen og tradisjonene blir avgjørende. De tre merkene er alle topp kvalitet og gir god valuta for pengene, sier Fosser. Han har åtte års erfaring fra verktøybransjen og kan gi kundene gode råd om hva de bør velge.

– Fordelen med å kjøpe oppladbart verktøy i dag er at man slipper å kjøpe med batteri hver gang. I stedet investerer de fleste i en tilpasset batteri/lader-pakke, der det også er mye å velge mellom. Det finnes alt fra mindre pakker til omfattende løsninger som gjør at man kan bruke elverktøy hele arbeidsdagen uten opphold. Det gjelder til og med de nye bordsagene som har kommet på markedet. Den nye sagen fra Milwaukee kan kutte hele 190 meter 19 mm plater på en, eneste lading, legger Fosser til.

Kraftig verktøy

Han besøker kunder i hele Østfold og Follo med bilen full av vareprøver.

– Det er viktig at de kan teste styrke og balanse, blant annet. Den sterkeste batteritrekkeren jeg har med ut, kan skru ut muttere på dumpere, lastebiler og store hengere. Mange lar seg imponere av den.

Sogneselskapet har et bredt utvalg av verktøy fra amerikanske Milwaukee, blant annet en av markedets sterkeste slagskrutrekkere, som selger Stian Fosser viser frem her.

Hikoki lanserer neste generasjons batteriplattform

I oktober 2018 byttet Hitachi navn til Hikoki. Nå lanserer selskapet Multivolt-systemet, basert på kraftige 36 volts batterier og hurtigladere. Det beste av alt er at det også kan brukes på 18-voltsredskapen.

Rakkestad Sogneselskap har solgt og levert service på Hitachi-maskiner i nærmere 30 år. De kan verktøyet fra innerst til ytterst og vet at det handler om kvalitet. Nå er butikken omprofilert til ny logo og med nye produkter fra den japanske produsenten.

Større og kraftigere

– De nye Multivolt-batteriene er unike fordi de automatisk tilpasser mellom to voltstyrker, nemlig 36 og 18 volt, med henholdsvis 2,5 og 5 amperetimer. Dermed kan systemet brukes på både gamle og nye løsninger. De nye batteriene er like store som før, men gir mer kraft og lenger arbeidsøkt. Det betyr at proffbrukerne kan bruke oppladbart verktøy uten ledning til både store og krevende oppgaver.

Tre års garanti

Rakkestad Sogneselskap har bred kompetanse på denne typen verktøy og har et serviceverksted som fikser alt verktøy som er drevet av batterier og som de forhandler. Hikoki gir dessuten tre års garanti på både verktøy, batteriet og laderne uten krav til registrering.

Smartbatteriet fra Hikoki har lang levetid og kan lades cirka 1 500 ganger i den nye hurtigladereen, som er raskest i sin klasse. Med en ladetid på 32 minutter har man alltid strøm til redskapen.

Akkurat nå er det både Hikoki- og Hitachi-merket verktøy på plass i butikken i Rakkestad. Der finner du også det nye Multivolt-systemet som kan brukes til både 18 og 36 volts verktøy.


Rakkestad Sogneselskap

Sagveien 8
1890 Rakkestad

69 22 70 70

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.