Nyheter fra Tyrolit på Vei og Anlegg 2024

På Vei og Anlegg 2024 i april rigget Tyrolit seg til på en dobbelt så stor stand som sist. Det var ikke uten grunn.

Fornøyd mann viser frem fire maskiner
Daglig leder for Tyrolit i Norden, Walter Sund, viste nye gulvslipemaskiner under Vei og Anlegg 2024 på Lillestrøm i april.

– Sjelden har vi hatt så mange nyheter å vise fram på en messe, sier daglig leder Walter Sund.

Ikke minst har han forventninger til serien med maskiner som mange i gulvsliperbransjen er spent på.

– Her er det både slipemaskiner og kraftige støvsugere i flere størrelser. De holder samme selvfølgelige kvalitet som resten av produktene fra Tyrolit. Her er det ingen kompromisser, sier Sund.

Han viste også frem serien med kjernebormotorer som har fått en skikkelig ansiktsløftning og nye funksjoner som myk start og flere tekniske forbedringer.

Nye markedsandeler

Tyrolit hadde et rekordår i Norge i 2022 og holdt stillingen også i 2023. Etter første kvartal viste det seg at 2024 også kan bli meget bra. De første månedene har vist betydelig vekst.

– Jeg både håper og tror at det kommer av at vi tar nye markedsandeler. I fjor jobbet vi mye i et marked som lå litt nede, men vi kan begynne å slippe opp litt nå. De store byene vokser fortsatt og det må fremskaffes nye boliger.

– Så lenge det ikke er fart i nybyggingen, er rehabilitering viktigere enn noen gang, og der kommer Tyrolit inn som leverandør av både vegg- og wiresager, kjernebor, slipe- og kappemaskiner. Vi er en av verdens ledende produsenter av dette, sier Sund.

Nyansatte selgere

Tyrolit markerte seg med et gigantisk banner på Lillestrøm i april. Svingte du en tur innom kunne du se noen av verdens mest avanserte maskiner innenfor slipe-, kappe-, sage, bore- og avretterverktøy.

– Målet var å komme i kontakt med både eksisterende og nye kunder i løpet av messedagene. Vi har to forholdsvis nyansatte selgere som kundene også fikk hilse på for første gang. Det er alltid greit å ha personlig kontakt, sier Sund.

Høyfrekventverksted

Det nye høyfrekventverkstedet ved avdelingen i Fredrikstad er nå i full drift og reparerer og har service på utstyr fra hele Norden. Dette har vært en så stor suksess at Walter Sund ikke er fremmed for å måtte ansette enda en servicetekniker i verkstedet.

– Det er en stor fordel for nordiske kunder å slippe å sende noen deler av utstyret til Sveits for reparasjon. Det er både dyrere og tar lengre tid.