Østfold elsker Automower fra Husqvarna

RAKKESTAD: – Vi har hendene fulle med levering og installasjoner av robotklippere, og har begynt å levere ut den eneste firehjulstrekkeren på markedet.

Vidar Jakobsen er ute hos kunder og programmerer klippere og legger grensekabler nær sagt hver dag. Han oppfordrer kundene til å sørge for nødvendig service på et tidlig tidspunkt.
Vidar Jakobsen er ute hos kunder og programmerer klippere og legger grensekabler nær sagt hver dag. Han oppfordrer kundene til å sørge for nødvendig service på et tidlig tidspunkt.

– Vi har hendene fulle med levering og installasjoner av robotklippere. Nå har vi begynt å levere ut den eneste firehjulstrekkeren på markedet, sier Vidar Jakobsen hos Rakkestad Sogneselskap.

Noen foretrekker å legge grensekabel og programmere klipperen selv, men de fleste ønsker alt levert ferdig til bruk. På lang sikt er det den mest økonomiske løsningen.

– De som gjør det selv legger gjerne kabelen oppå gresset, med alle svakheter det fører med seg, mens vi kjører kabelen ned i bakken og legger torva tilbake oppå. Da ligger kabelen skjerma og holder lenger. I år har det vært trøkk på kjøp av nye maskiner, sier Vidar. Han er ganske fersk i jobben, men har vært i gang med robotklipperne siden påsketider.

Gir gode råd

– Vi er stort sett ute hver dag siden alle vil være klare til fellesferien. Det er bare topp kvalitet vi leverer, men det blir en del ulike modeller avhengig av hvilken størrelse man har på plenen og om den er kupert eller flat. Vi gir alltid gode råd i slike sammenhenger.

Lang levetid

I dag finner man kjøpere av robotklippere i alle aldersgrupper og samfunnslag. Mange kjøper store og forholdsvis kostbare maskiner.

– Vi har like mange småbarnsforeldre som pensjonister i butikken, men de fleste har nærmet seg 40-årsalderen. Da forstår man gjerne at det lønner seg å betale for kvalitet som holder. Levetiden på en Automower er blant markedets beste, og batteriene blir bedre og bedre.

– De nye maskinene i dag er utstyrt med batterier som kan holde opp mot 7.000 timer, mens det var vanlig med 2 000 for bare noen år siden. Selve klipperen kan gå i 20 år før den må pensjoneres. Vi solgte de første maskinene i 2005 og har maskiner inne på service som har passert 10.000 driftstimer.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Omfattende service

Automower er svært driftssikre og solide robotklippere. Så sant de blir korrekt innstilt og forskriftsmessig programmert fra start, vil de gjøre gressklipperjobben for deg i kanskje 20 år. Men du bør gi de litt god pleie.

– Det er lurt å ha en serviceavtale med oss, som inkluderer vinterlagring. Da henter vi maskinen når sesongen er slutt. Vi starter med en autotest for å avdekke eventuelle skjulte feil. Så rengjør vi alle delene, skifter det som er slitt, smører opp bevegelige deler, skifter kniver og tar en visuell kontroll til slutt. Når alt er klart er maskinen god som ny igjen, sier Vidar Jakobsen. Han legger til at de kjører ut og leverer maskinen igjen på vårparten.

Lagrer historikken

– Jeg skulle bare ønske flere valgte å levere inn på høsten og ikke ringe oss om våren når de skal i gang med den første plenklippen. Det kan fort bli hektisk og noe ventetid i så fall. De som har klipperen vinterlagret hos oss kan være trygge på at maskinene er klar til bruk igjen når de måtte ønske det. Det er dessuten god økonomi, siden det kan bli like dyrt med en reparasjon på grunn av manglende service, som det blir med en serviceavtale.

Dessuten kan vi gjennom våre kontroller fange opp problemer mens de er små og ikke har rukket å vokse til store utgifter. Testene vi kjører blir dessuten lagret i våre systemer, slik at vi kan se historikken på både batterier og maskinene til enhver tid.

Reparerer «alt»

Våren er alltid hektisk på verkstedet hos Rakkestad Sogneselskap. De reparerer allle slags typer verktøy og maskiner, i tillegg til å kalibrere sveiseapparater og til og med ta service på forbrenningstoaletter. Allsidighet og kompetanse preger hele avdelingen.


Rakkestad Sogneselskap

Sagveien 8
1890 Rakkestad

69 22 70 70

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Klikk en emneknagg for å lese mer: