Riktig olje kan spare deg for uventede kostnader

Har du behov for å kutte kostnader, så ikke start med olje og smøremidler. Å velge feil eller dårlig kvalitet kan gi deg store uventede kostnader på verst mulig tidspunkt.

Akkurat i disse dager kan Mia Berget hos Rakkestad Sogneselskap skilte med gode kampanjer på Texacos produkter. Butikken har vanlige åpningstider.
Akkurat i disse dager kan Mia Berget hos Rakkestad Sogneselskap skilte med gode kampanjer på Texacos produkter. Butikken har vanlige åpningstider.

Har du behov for å kutte kostnader, så ikke start med olje og smøremidler. Å velge feil eller dårlig kvalitet kan gi deg store uventede kostnader på verst mulig tidspunkt – nemlig akkurat når du trenger maskinen.

Tidligere var det ikke så mange alternative oljetyper og produsenter på markedet som i dag. Nå er det et mylder, og det kan være en utfordring å navigere riktig. Da er det godt at Rakkestad Sogneselskap har både kompetanse, et bredt utvalg og konkurransedyktige priser.

Ikke spar på oljen!

– Vi står foran ny sesong i landbruket, og de er storforbrukere av smøremidler. Mange har investert i maskiner i millionklassen, og da er det viktig å ta vare på redskapen, slik at det ikke oppstår problemer som kan bli utfordrende med tanke på service og garanti, for eksempel. Ikke alle har like mange driftstimer i løpet av et år, men det kan likevel være viktig å bytte olje og velge den kvaliteten som maskinen krever. En motor som står kan nemlig føre til en del oppsamlet kondens, og det vil ingen ha i oljen, sier daglig leder hos Rakkestad Sogneselskap, Magne Solbrekke.

Best kompetanse

Sogneselskapet forhandler oljer og smøremidler fra Texaco og er én av de ledende i verden på slike produkter. Via hjemmesiden kan du finne fram til en side der du kan taste inn registreringsnummeret på bil eller traktor, så finner systemet frem til den olje du skal ha til nøyaktig den motoren. Foretrekker du å snakke med noen i stedet, har medarbeiderne hos Rakkestad Sogneselskap samme kompetanse. Bare fortell dem hva slags maskin du har, så får du garantert riktig olje.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Her finner du oss

{/show}

Billig kan bli dyrt

– Vi selger olje i alle kvaliteter og prisklasser, men vi anbefaler sterkt å bruke den kvaliteten som maskinprodusenten selv har anbefalt. Olje er ikke alltid olje, men har forskjellige egenskaper som kan være viktige for de ulike maskintypene. Billig olje kan også ha en godkjenning på samme nivå som kvalitetsoljen, men det er likevel en klar forskjell. Mens én produsent legger seg på laveste godkjenningsnivå, kan en dyrere olje fra en anerkjent produsent ha helt andre og bedre spesifikasjoner. Likevel har de samme godkjenning. Det er slike opplysninger vi sitter på og kan informere kundene om.

Tåler belastninger

Oljemarkedet domineres i dag av et fåtall produsenter av såkalte baseoljer, som alle produsenter bruker i fremstillingen av sin olje. Det er hvilken kvalitet man velger og hvilke blandinger man foretar som avgjør kvaliteten på sluttproduktet.

– Vi vet hvilke oljer som er basert på de beste baseoljene, og det kan være lønnsomt å velge en slik. I produksjonsindustrien er det motorer som går 24 timer i døgnet, og kan en god olje føre til at et oljeskift kan utsettes med bare én måned hvert år, betyr det store innsparinger. I slike miljøer er det nemlig helt avgjørende å holde stopptiden nede. Alle oljer du får kjøpt på markedet smører, men det er varighet og evnen til å tåle belastninger som er avgjørende, sier Solbrekke.

Kampanje på Texaco

Rakkestad Sogneselskap og Olje- og Gassenteret leverer smøreoljer i store deler av regionen, og sender ut med faste vareruter. I tillegg har de et stort lager i Rakkestad med alle produkter og tilsetninger i hyllene.

– Akkurat nå er det ekstra gode kampanjer på Texaco-produkter, og vi leverer komplett utvalg til nettopp din maskin, enten det er traktor, lastebil, graver eller industrimaskiner. Det vi ikke har skaffer vi raskt!


Rakkestad Sogneselskap SA

  Sagveien 8, 1890 Rakkestad

  69 22 70 70

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

{/show}