Rototilt inngår et globalt samarbeid med Volvo CE

– Vi har store forventninger til samarbeidsavtalen med Volvo CE. Nå kan også norske kunder igjen velge fritt hvilket utstyr de ønsker på sin Volvo, sier Hans-Ronald Hohlweg.

– Rototilt jobber kontinuerlig med integrasjonsløsninger med mange produsenter av gravemaskiner, forteller daglig leder Hans-Ronald Hohlweg.
– Rototilt jobber kontinuerlig med integrasjonsløsninger med mange produsenter av gravemaskiner, forteller daglig leder Hans-Ronald Hohlweg.

– Vi har store forventninger til samarbeidsavtalen med Volvo CE. Nå kan også norske kunder igjen velge fritt hvilket utstyr de ønsker på sin Volvo, sier Hans-Ronald Hohlweg.

Ved å integrere gravemaskin og tiltrotator åpner Volvo CE opp og gjør det enklere for sluttkunden å velge en tiltrotator fra Rototilt med alle dens smarte funksjoner.

– En global avtale der vi via et utviklingssamarbeid ble partner med Volvo CE. Det er veldig positivt og fører til store fordeler for våre Volvo-kjørende kunder, samt for Volvo Maskin AS, forteller daglig leder Hans-Ronald Hohlweg i Rototilt Norge AS på Skedsmokorset.

Etterpørselen fra Volvo-kunder har vært betydelig også her i Norge.

Systemene kommuniserer

Som følge av avtalen kan gravemaskiner fra Volvos fabrikker nå leveres forberedt for tiltrotatorsystemer fra Rototilt og andre leverandører. Det gir både entreprenøren og forhandleren mange fordeler. Den største fordelen for brukeren er at Rototilts styresystem og sensorer nå kan kommunisere med «Dig Assist» som er Volvos fabrikkinstallerte gravesystem, via en smart integrasjonsløsning.

– Entreprenørene stiller strenge krav og ønsker en god, enkel og fungerende integrasjon mot gravemaskinen for den tiltrotatoren de velger. Hvis den i tillegg er integrert med resten av gravemaskinen, blir det en ekstra god løsning. Kort sagt – en løsning som oppfyller kundenes behov på en svært god måte, sier Hohlweg.

Resultatet fører til en betydelig sikrere og gjennomgående bedre implementering og enklere montering av tiltrotatorsystemet på de nye maskinene.

– Dette er noe også sluttkundene kommer til å sette stor pris på.


Artikkelen fortsetter under bildene

Daglig leder Hans-Ronald Hohlweg

– Rototilt jobber kontinuerlig med integrasjonsløsninger med mange produsenter av gravemaskiner, forteller daglig leder Hans-Ronald Hohlweg.

 

Jobber kontinuerlig

Den tekniske løsningen ble til i et felles prosjekt med Volvos utviklingsavdeling i 2020, for så å introduseres trinnvis. De nye gravemaskinene EC250 og EC300 med Dig Assist er først ut, og leveres fra våren/sommeren 2021.

I tillegg til fordelene nevnt ovenfor får brukeren nå også tilgang til sikre tekniske løsninger – ikke minst Rototilts prisbelønte helautomatiske hurtigkoblingssystem QuickChange og den MGF-godkjente sikkerhetslåsen SecureLock.

– Generelt jobber Rototilt intenst også med å utvikle integrasjonsløsninger med maskiner fra andre produsenter enn Volvo. Arbeidet pågår kontinuerlig og er ganske tidkrevende, da det i dag finnes mange internasjonale, men i tillegg også nasjonale standarder, forklarer daglig leder Hans-Ronald Hohlweg.


Rototilt dobler produksjonskapasiteten

Like før nyttår var den splitter nye Rototilt-fabrikken ferdig testet og innkjørt. Nå er både produksjonskapasitet og testlaboratorium betydelig utvidet.

Arealet i fabrikken som ligger langt nord i Sverige er utvidet med 4.500 kvadratmeter i tiknytning til det eksisterende anlegget. Dette tilsvarer en investering på 160 millioner svenske kroner. Utvidelsen kommer delvis som et resultat av kraftig økt etterspørsel fra Tyskland, Frankrike, Canada og USA.

– Det er fortsatt stort vekstpotensial i utlandet, der det fortsatt ikke er så vanlig med tiltrotatorer som i Norden. Her ligger vi nesten på grensen til hva som er mulig. I Norge selges 9 av 10 gravemaskiner med en eller annen form for tiltrotator, forteller daglig leder Hans-Ronald Hohlweg.

Lyse utsikter i 2021

I tillegg til produksjonslokaler har det blitt plass til et langt større forsknings- og utviklingssenter.

– Nå kan alle hydrauliske og elektroniske funksjoner testes under realistiske forhold, og det er en stor fordel for våre kunder, sier Hohlweg, som gikk inn i 2021 med bra ordrereserve.

– Inneværende år ser lyst ut for vår del. Vi gleder oss spesielt i år siden 2020 ble så preget av koronasituasjonen. Alle i bransjen hadde samme opplevelse, nemlig at salget falt som en sten på våren. Heldigvis normaliserte situasjonen seg igjen utpå høsten, sier han.


Rototilt Norge AS

  Industriveien 6b, 2020 Skedsmokorset

  20 01 91 50

  www.rototilt.com

{/show}