Du går aldri tomhendt fra Ramirent

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Fleksibilitet og arbeidsglede preger mannskapene hos Ramirent i Drammen. Fra venstre Ivar, Håkon, Stian, Frode og Robert. I tillegg jobber Monica ved kontoret i Drammen og Terje på Kongsberg-avdelingen.

Drill, lift, gravemaskin eller brakkerigg? Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Ramirent i Drammen og Kongsberg har opplevd en tredobling av omsetningen siden 2012. Etterspørselen øker, og både privatpersoner og bedrifter finner veien til oss, sier Håkon Bjørlø-Larsen, salgsansvarlig i Ramirent Buskerud. Sammen med Kongsberg-avdelingen utgjør Ramirent Drammen et team, som dekker Nedre Buskerud og områdene rundt.

- Vi er sju fremoverlente og arbeidsglade ansatte i Drammen og på Kongsberg. Med den fine utviklingen vi har hatt på Kongsberg etter oppstart i januar i fjor, vurderer vi å styrke den, sier han.

- Vi er ett Ramirent

Håkon Bjørlø-Larsen er glad for å være en del av Norges største utleieselskap for maskiner og utstyr.

- Veldig mye av det næringsdrivende og private trenger har vi i våre lokaler i Drammen og Kongsberg. Kommer det spesielle forespørsler er det godt å vite at våre kunder får utstyret de trenger raskt, sier han.

Fra Ramirents andre avdelinger på Østlandet skaffer Drammen og Kongsberg til veie spesialutstyr enten det gjelder store maskiner, stillaser, varme- og tørkeanlegg, elektroutstyr, heiser og klatrerutstyr, moduler og mye annet. Ramirent holder også kurs i blant annet stillas, lift, varmearbeider og mer.

- Enten du skal ha en brakkrigg eller en drill, så løser vi det raskt. Vi er et Ramirent, sier Bjørlø-Larsen.

Også over grensene samarbeides det i Ramirent, når det gjelder utstyr. Selskapet har 2 650 ansatte, fordelt på 288 utleiesteder i 10 land i Norden, Sentral- og Øst-Europa.

Samler eksperter til store prosjekter

Store entreprenører får tett og god oppfølging av Ramirent, når prosjekter planlegges og gjennomføres.

- Vi gjør en behovsanalyse og skaffer oss en oversikt over kundens behov. Så velges maskiner og utstyr, som best kombinerer effektivitet og kostnadskontroll for kunden.

Når det gjelder levering av utstyret til bygg og anlegg kan kunden velge å overlate alt til Ramirent eller deler av leveransen. 

- Vi leverer og monterer utstyret til avtalt tid og sørger for de avtalte servicene.

I større prosjekter er Ramirent fortløpende involvert med rutinemessige kontroller og nødvendig opplæring av kundenes ansatte. 

- En Ramirent-ekspert kan dedikeres til prosjektet, og tar seg av endringer i utstyrsbehovet underveis, slik at prosjektet drives fremover uten kostbare forsinkelser, forteller Bjørlø-Larsen.

Aldri tomhendt

 Det å opptre fleksibelt og imøtekommende overfor enhver kunde er satt høyt i Ramirent, og verdsatt av kundene.

- Når en kunde kommer inn døra og har behov for det vi litt spøkefullt kaller «melk og brød», det vil si utstyr som alltid finnes på vårt lager, som pussemaskiner, vinkelslipere, lensepumper og ymse meiselutstyr, så tar vi oss alltid tid til å snakke igjennom hvordan utstyret skal brukes.

- Kunden blir trygg og reiser fornøyd hjem for å gjøre jobben, og vi får en god følelse av å ha sendt med kunden både godt og trygt utstyr og en porsjon kunnskap på veien, sier Håkon Bjørlø-Larsen.

Ramirent bytter ofte utstyr, og alt utstyr skal være godkjent. 

- Når vi mener tiden er moden resirkulerer vi utstyret og legger det ut på auksjonen.no, der mange gjør et kupp, sier han.

Fordeler ved å leie

- En av de viktigste grunnene til å leie fremfor å eie, er at du kan få akkurat det du trenger, bare når du trenger det. Velger du å eie utstyret selv, kan det være at du bruker feil utstyr og dermed taper viktig tid i forhold til fremdriften på prosjektet ditt, sier Bjørlø-Larsen og legger til;

- Ramirents misjon er å forenkle kundens hverdag gjennom å levere dynamiske utleieløsninger, sier han og peker på sparte investeringskostnader, fritak for vedlikehold og reduserte kostnader for lagerplass og årsavgifter som gevinst for den som leier.