Høysesong for Asker & Bærum maskin- og liftutleie

- Forrige helg var alt utleid, smiler Werner Hansen i Asker & Bærum Maskin & Liftutleie.

- Forrige helg var alt utleid, smiler Werner Hansen i Asker & Bærum Maskin & Liftutleie. Nå er det høysesong for utleievirksomheten han driver i Slemmestadveien.

Werner Hansen har i mange år drevet fargehandel, men har de senere år satset utelukkende på maskin- og liftutleie i Slemmestadveien 498 på Vollen.

- Lifter og små gravemaskiner er veldig populært, men vi har det meste innen små maskiner, forteller Hansen. Mangfoldet av maskiner er betydelig og en av vår- og sommersesongens mest populære utleiemaskiner er fliskutteren. 

- Den er veldig effektiv og tar trær som er rundt 15 centimeter i diameter, forteller Hansen og mater maskinen med et par trær. Det tar noen få sekunder og det er bare flis igjen. 

Bredt spekter

Liftutleie er kanskje det mest populære, og spesielt nå på denne tiden av året er det hektiske dager for Hansen. 

- Mye av utleie er mot mindre bedrifter, men også private. Det er en del som bruker vår, sommer og høst til å få ting unnagjort. Da kommer de til meg og leier. Ikke bare lifter og gravemaskiner, men også mindre maskiner som bor, vedklyver, feiemaskin eller andre maskiner, forteller Werner som har opparbeidet seg et betydelig lager av forskjellige maskiner, smått og stort.

Gir opplæring

Asker og Bærum Maskin & Liftutleie holder til i Slemmestadveien 498, men ikke alle har mulighet til å hente maskinene.

- Jeg har en bil som kan trekke det meste. Det er ikke alle som har sertifikat til å trekke disse maskinene, men det løser vi alltid, sier Hansen. Men når maskinen er kjørt ut må leietaker selv utføre jobben.

- Hele poenget er at maskinene som leies ut er enkle å bruke. Det er 18 års grense, men du trenger ikke noe erfaring, vi lærer opp. De aller fleste tar dette veldig greit, sier Werner Hansen.

God gammeldags service

Selv om maskinene er nye og teknologien er «up to date» så er Werner Hansen særdeles opptatt av god gammeldags service. Åpningstiden er fra mandag til lørdag fra morgen til klokka 17, men telefonen er alltid på.

- Det er viktig at kundene vet at de kan ringe meg når som helst. Plutselig står de der med en maskin som har satt seg fast eller stoppet, og da må jeg trå til. Det skulle bare mangle. Jeg har telefontid til klokka 22 på kvelden, alle dager, sier Werner Hansen som mener god service er alfa og omega.

- Ja, jeg synes det er viktig at kundene blir tatt vare på, sier Hansen som leier ut maskiner til et stort område.

- Det er jo strengt tatt ikke noen geografiske begrensninger, men i all hovedsak leier vi ut til bedrifter og folk i Røyken, Hurum, Asker og Bærum.

Sikkerhet er viktig

Alle maskinene testes jevnlig og Werner Hansen bruker mye tid og ressurser på å holde maskinparken i orden.

- Sikkerhet er viktig og våre lifter er i orden og ikke minst godkjente. Alle blir testet og godkjent en gang i året av sentrale myndigheter. Det er vanlig prosedyre, forteller Werner Hansen.

REX markiser

Asker og Bærum Maskin- & Liftutleie har flere bein å stå på. I tillegg til utleiebiten har også Werner Hansen vært leverandør av Rex markiser i mange år.

- Rex er et etablert og meget solid merke som har vært på markedet i Norge i 30 år. Jeg leverer en del gjennom året, men markiser i likhet med en del av det andre vi driver med er sekundært.

AGA Propan

Bedriften selger også annet relevant utstyr til utleiebiten.

- Vi drev fargehandel og vi har noe igjen fra den tiden. Vi selger for eksempel noe bryggeolje, trillebårer og annet utstyr, men det vi kanskje selger mest av er propan. Vi har AGA propan og det går det jevnlig en del av, forteller Werner Hansen.

Fasadevask

Maskin & Liftutleie tar også oppdrag med å vask og rens av vinduer og fasader.

- Vi har noe vask av vinduer og fasader og kan ta flere oppdrag. Små- og mellomstore bygg passer bra og vi har etter mange år i bransjen opparbeidet oss god kompetanse også på dette feltet, avslutter Werner Hansen i Asker og Bærum Maskin & Liftutleie.