RVS tar grep om utleiemarkedet

HOKKSUND: RVS Maskinutleie er gode på problemløsing ute på byggeplassen.

RVS Maskinutleie på Hokksund er gode på problemløsing ute på byggeplassen. Det er en kvalitet stadig flere setter pris på.

Det er mange aktører på utleiemarkedet. Likevel har RVS klart å etablere seg og ta stadig større markedsandeler. Etter at de flyttet til nye lokaler har de godt med plass til maskiner, verksted og utelager.

Alt til byggentreprenøren

- Mange kjenner til RVS AS som en stor aktør innenfor skadesanering over hele landet og som entreprenør i Buskerud og Akershus, og utleievirksomheten er en naturlig forlengelse av dette. Som hos entreprenører flest ble det kjøpt inn mye utstyr og mange maskiner vi ikke hadde bruk for hver eneste dag. Dermed ble ideen om utleie født, og det viste seg at mange av våre underleverandører og samarbeidspartner hadde behov for dette. Etter 10 års drift har vi mange faste kunder på alt fra lifter til stillaser og hjulbrakker, sier avdelingsleder Kai Arne Ruud.

Problemløsere

Den typiske kunden hos RVS er gjerne en mindre entreprenør som ikke besitter egen kompetanse om de maskiner og det utstyr som trengs til alle prosjekter.

- Vi liker å si at kunden får det han trenger til rett tid hos oss. Ofte vet de fleste hva de skal ha gjort, men ikke helt hvordan det skal gjøres eller hva slags utstyr som skal til. Det er her vi kommer inn som rådgivere og problemløsere. Vi liker å komme inn tidlig slik at vi kan se de utfordringer som vil komme litt lenger frem i prosjektet. På den måten kan vi sette sammen det utstyret som trengs og se når i prosessen det er behov for det. En slik gjennomgang er faktisk viktig for å holde kostnadene nede. På denne måten etablerer vi en god dialog og får en god kjemi mellom oss og kunden, sier Ruud.

Saneringsoppdrag

RVS har store oppdrag innenfor sanering i forbindelse med oljeskader over store deler av landet. Utleievirksomheten kommer inn i bildet også her og er ofte til stede for å sette opp det utstyr som trengs. Tidligere i vinter har de vært på oppdrag både i Verdal, Svolvær og Ålesund. Etter saneringen oppretter de gjerne en avtale med et lokalt firma for etterkontroll, blant annet.

Leier inn medarbeidere

Hele RVS-konsernet omsetter i dag for 120 millioner kroner, men har bare 30 ansatte.

- Vi leier inn mange av de medarbeiderne vi trenger til enkeltprosjekter. Riktig kompetanse på rett plass.

 Det enkle er ofte det beste, sier Kai Arne Ruud.