Sørby Utleie utvider i hele Østfold

Sørby Utleie AS bygger nytt i Sarpsborg og har kjøpt Sandberg Maskinutleie i Halden.

- Vi er fremoverlente og satser på ytterligere vekst i hele regionen, sier daglig leder Lars Sørby.

Sørby Utleie AS har kjøpt Sandberg Maskinutleie i Halden. Nå satser de enda sterkere i hele Østfold. Bedriften har også kjøpt en tomt på 5,3 mål på Bjørnstad industriområde og starter byggingen av et 500 kvadratmeter stort forretningsbygg i Sarpsborg senere i år.

Sandberg Maskinutleie ble startet i 2013 og har sin virksomhet tett inntil fylkesvei 21 inn til Halden. Nå er bedriften omprofilert i Sørbys velkjente gulsorte drakt.

- Vi har kjøpt bedriften for å satse enda sterkere i Haldenregionen. Vi kommer til å utvide produktspekteret og øke antall ansatte, sier daglig leder Lars Sørby i Sørby Utleie AS. Han legger til at dette neppe er siste oppkjøp.

- Vi budsjetterer med en omsetning på 85 millioner kroner i 2017, men regner med å passere 100 millioner om kort tid. Vi er offensive og kommer til å vokse både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp, sier Sørby.

Flytter inn 2018

Den fremoverlente og ekspansive bedriften viser også muskler i Nedre Glomma-regionen. De har i dag en avdeling på Tunejordet i Sarpsborg, men denne skal nå flyttes til Bjørnstad Industriområde. Sørby har kjøpt nabotomten til rørgrossisten Brdr. Dahl med god eksponering mot E6. De vil også kjøpe inn en ny lastebil som blir stasjonert langs E6.

- Vi kommer til å sette opp et bygg i samme stil som ved hovedkontoret i Spydeberg. Det blir et moderne utleiesenter for både private og næringslivskunder. Vi planlegger byggestart i 2017 og innflytting 2018. Vi ser store muligheter for vekst i Nedre Glomma også, sier Lars Sørby.

Leverer «alt»

Etter oppkjøpet av Sandberg Maskinutleie har Sørby Utleie AS 20 ansatte, men fortsatt ingen utegående selgere. I stedet har de utvidet kundeporteføljen ved å være serviceinnstilte, ha stor bredde i produktspekteret og stille opp for kunden til nær sagt alle døgnets tider.

- Det er mange konkurrenter i markedet, men mange er mer spesialiserte og sentraliserte enn oss. Vi satser på å være til stede på flere adresser og levere alt kunden trenger av utstyr til enhver tid. 2016 ble et veldig godt år for Sørby Utleie, og inneværende år ser ikke dårligere ut. Det vil skje mye i Indre Østfold og vi har allerede sikret oss flere kontrakter, sier Lars Sørby.