Veksten fortsetter for Sørby Utleie

SARPSBORG/SPYDEBERG: I begynnelsen av juni flyttet Sørby Utleie inn i et splitter nytt forretningsbygg.

- Det nye senteret på Grålum blir en stor overgang fra det depotlignende anlegget på Tunejordet, sier daglig leder Lars Sørby i Sørby Utleie AS. Han forsikrer likevel at Spydeberg forblir hovedkontoret i virksomhet.

I begynnelsen av juni flyttet Sørby Utleie AS inn i et splitter nytt forretningsbygg i Sarpsborg. Utvidelsen skjer parallelt med en formidabel vekst som ikke ser ut til å avta. Service, nye maskiner og tilgjengelighet er noe av forklaringen på suksesshistorien.

Det er ikke mer enn 12 år siden brødrene Lars og Erik Sørby startet utleievirksomhet i Spydeberg. De vokste raskt fra første driftsår og valgte å bygge Østfolds flotteste og mest innovative utleiesenter i hjemkommunen. Siden den gang har omsetningen økt fra 20 til 106 millioner kroner i 2017. Hele tiden med et resultat på mer enn 10 prosent. I år runder Sørby Utleie AS 160 millioner og er en av de store aktørene i utleiemarkedet. Med en vekst på nærmere 70 prosent i 2017 og nær 60 prosent i 2018, slår de knock-out på resten av utleiemarkedet som vokser med gjennomsnittlig 4-5 prosent på landsbasis. Det betyr nye markedsandeler i en konkurransepreget bransje.

Døgnet rundt

- Jeg tror det betyr mye for våre kunder at vi er en lokal bedrift som ikke pløyer penger ned i en stor konsernkasse. Vi yter alltid service, uansett når kunden ringer, og de store landsdekkende aktørene har ikke samme mulighet som oss til å være fleksible og imøtekommende, nærmest døgnet rundt. Vi har dessuten tatt imot privatmarkedet med åpne armer og har innført en løsning der kundene kan hente og levere utstyr til alle døgnets tider. Hos oss får kunden en strekkode som kan brukes til å åpne portene når de kommer utenom vanlig åpningstid. Det er populært og fungerer veldig bra, sier Lars Sørby.

Dekker behovet

Det nye utleiesenteret som dekker ytre Østfold ligger på Grålum og er på 900 kvadratmeter kontorer, lager og verksted. Allerede nå planlegger Sørby Utleie utvidelse ved å overta nabotomten til nybygget. Der er det ment å etablere et større uteområde for de store maskinene. Når det er gjort, regner Lars Sørby med at de har de to hovedsentralene bedriften trenger. I tillegg er det to mindre avdelinger i Halden og Vestby.

- Vi har ingen planer om å bygge flere steder, men regner med at dette dekker behovet for vår virksomhet som strekker seg fra Drammen til Gardermoen og ned til Østfold. Det er gode kommunikasjonslinjer både via E18 og E6, slik at det aldri tar lang tid å levere uansett. Vi har dessuten vår egen logistikkløsning, slik at vi slipper å vente på transport, og kundene sparer mye tid på det.

Bevisst profil

Utleiebedriften har i dag 37 ansatte, og syv av dem skal ha tilholdssted i Sarpsborg. De ansatte ved den lille brakkeavdelingen på Tunejordet flytter over til det nye senteret, sammen med flere nyansatte medarbeidere. Utstyr og maskiner er flyttet samme vei, mens det også er fylt på med nye maskiner.

- Nytt og funksjonelt utstyr er en av våre styrker, og vi firer aldri på det kravet. Det er viktig at alt ser ordentlig ut og at det virker som det skal når vi leier det ut, sier Lars. Han understreker også betydningen av bedriftens bevisste valg av farger og profil.

- Vi er en bransje der det er ok å se litt røff ut. Derfor har vi valgt vår profil, som har slått veldig godt an.

Lokal rekruttering

Sørby Utleie har aldri benyttet bemanningsbyråer ved ansettelser. I stedet har de stolt på egne ferdigheter, kjennskap til personer og valgt å ansette folk fra lokalmiljøet.

- Vi har lyktes svært godt med denne metoden og har kun ansatte som er lojale og positive. Vi har ikke leid inn noen tilfeldige medarbeidere gjennom byråer noen gang, og det kommer vi heller ikke til å gjøre.