Sammenhengende suksess for Oslo Trykkluft

Oslo Trykkluft AS på Skytta har vokst til en av Norges største forhandlere av kompressorer fra Atlas Copco de siste årene.

Tor Jarle Vestvold, Unni Gulbrandsen og Bjørn Gulbrandsen er viktige årsaker til at Oslo Trykkluft AS har hatt en sammenhengende fremgang siden startet i 1991. Arne Jensen er ikke med på bildet, men har spilt en like viktig rolle.

Oslo Trykkluft AS på Skytta har vokst til en av Norges største forhandlere av kompressorer fra Atlas Copco de siste årene. Det er en foreløpig krone på livsverket til gründer og eier Bjørn Gulbrandsen fra Oslo.

- Jeg har hatt flaks. Dessuten har jeg hatt med meg to solide og lojale medarbeidere i Tor Jarle Vestvold og Arne Jensen helt fra starten i 1991. Kona Unni er daglig leder og har styrt økonomien med stø hånd. Uten dem hadde vi aldri vært der vi er i dag. Slik forklarer Bjørn Gulbrandsen den suksessen som Oslo Trykkluft har opplevd. Etter hvert innrømmer han at han også har gjort noe riktig underveis, men han visste lite om forretningsdrift da han stiftet selskapet sammen med faren Jan. Det viktigste hadde han lært av bestemoren.

Aldri lånt ei krone

- Hun ga streng beskjed om å ikke bruke penger før jeg hadde tjent dem, ler han og legger til at han faktisk har fulgt dette rådet i alle år. Det kan Unni bekrefte.

- Oslo Trykkluft har aldri leaset en maskin eller lånt en, eneste krone så lenge bedriften har eksistert. Vi tjener alltid pengene først og investerer etterpå. Leieparken består i dag av over 60 kompressorer i forskjellige størrelser, 6 borerigger og 2 komplette sandblåserhengere, og kunder over hele landet. De største kompressorene får tildelt et navn, så «Valborg» er blitt fraktet til en kunde på Island, sier Unni, som har vært med i bedriften siden 1995.

I en bakgård på Vålerenga

Bjørn Gulbrandsen hadde mekanisk verkstedbakgrunn og hadde lenge gått med en drøm om å starte sin egen virksomhet, da sjansen bød seg i 1990 overtalte han sin far om å være med, som hadde stor kjennskap og erfaring fra Atlas Copco siden 1957.

- Vi starta i en bakgård på Vålerenga i ganske små kår. Vi kjøpte inn brukte kompressorer, overhalte de og solgte de med fortjeneste. Vi hadde ikke engang innlagt vann på vår første bedriftsadresse og måtte dra slanger fra en nabo når vi skulle rengjøre maskinene. Ting har forandret seg.

Ivaretar kundene

I dag holder Oslo Trykkluft til i moderne og selveide lokaler på Skytta Industriområde i Nittedal. Her har 8 ansatte en arbeidsplass, der humør og latter er en viktig ingrediens.

- Viktigst av alt er likevel den service vi gir våre gode kunder, forteller Bjørn. – Vi har et velfylt lager med deler, og det skal mye til om en kunde ikke får akkurat det han trenger med en gang. Dessuten er kompetansen til de ansatte gull verd. Utenom de som har vært med fra starten, er de 4 som vi har på verkstedet allerede opprettet seg stor kunnskap. Våre kunder skal alltid føle seg ivaretatt, og jeg er glad de andre i bedriften har samme oppfatning.


Oslo Trykkluft AS

  Industriveien 17, 1481 Hagan

  22 78 73 00

  www.oslotrykkluft.no

{/show}