Seabrokers med elektriske nyheter

Seabrokers Havnekraner har ambisjoner om vekst og utvikling. Hovedkontoret ligger i Stavanger, men med stort, nytt verksted i Bamble og kontor i Oslo, er selskapet godt etablert på Østlandet. I år kommer spennende elektriske nyheter!

Elektriske reachstackere fra Sany, modell SRSC45E5, med Tesla-batteri som lader hurtig. Modellen er klar for levering i Norge, med leveringstid seks uker.

– Det er disse bedriftene som kjenner kunden og kundens behov. I Østfold er Quick Truckservice en pålitelig, lokal leverandør av Sany sine anleggsmaskiner og havnerelatert utstyr, sier daglig leder Ommund Vareberg.

Nyhet på markedet

Seabrokers har allerede mottatt den første helelektriske beltekranen med teleskop fra Sany. Den er den første av sitt slag i Norge, og løftekapasiteten er 80 tonn.

– Flere blir levert utover høsten. Det er også bestilt en rekke elektriske reachstackere. Vi ser et kjempestort potensial i Østfold til å virkelig sette fotavtrykk med de nye elektriske produktene. Stor havnevirksomhet, mye utbygging innen samferdsel – for å nevne noe, forteller Ommund Vareberg.

Benytter Tesla-batterier

– Det blåser en fornybar vind over Norge, som vi er en del av nå – og i fremtiden. Innen 2025 er vår spådom at 80 prosent av anleggsmaskinene vi selger, kommer til å være utslippsfrie. For å kunne levere nok til markedet, må utstyret standardiseres, masseproduseres og kostnadene må ned. I tillegg må teknologien bli enda bedre med lengre batterikapasitet. Mange produsenter velger batterier som er rimeligere og med mindre kapasitet, for å sitte igjen med noen kroner ekstra. Sany velger imidlertid å benytte seg av de samme batteriene, som Tesla bruker. De har betydelig større effekt. Vi kan ikke havne i en situasjon, der kunden må ha to elektriske produkter for å erstatte ett konvensjonelt. Da blir miljøregnskapet så negativt som det går an, advarer Vareberg. 

Gamechanger

– I år kommer en 22 tonns elektrisk gravemaskin med mulighet for batteribytte – neste år noen modeller i sjiktet over. Flere fra Seabrokers var i slutten av mai i Kina, for å prøvekjøre maskinene. Tilbakemeldingen var knallbra. Prisnivå, effekt på batteri, leveringstid, kvalitet og komfort, sammen med solide lokale servicepunkt, kommer til å gjøre denne 22-tonneren til en «game changer» i markedet, avslutter Ommund Vareberg.

Stolte av prekvalifisering

At Seabroker-konsernet, gjennom Seabrokers Fundamentering, er prekvalifisert av BaneNor, til å levere tilbud på grunnforsterkning ved gamle Moss jernbanestasjon. Området har i noen år undergått betydelig endring og fornyelse. Tilbudskonkurransen er ennå ikke avgjort.

– Prekvalifiseringen er i seg selv en annerkjennelse om at selskapet har den riktige kunnskapen og utstyret. Dette er en jobb som er kompleks og av stor betydning lokalt, er meldingen fra Stavanger.


Seabrokers Havnekraner AS

 Vestre Svanholmen 5, 4313 Sandnes
  51 80 00 00
  www.seabrokers.no

{/show}