Tidenes travleste sommer for Rototilt

Daglig leder Hans-Ronald Hohlweg har hatt en travel som er sammen med sine ansatte. Pågangen har ført til utsatte ferier og tomme lagerhyller. Fortsatt går det i høyt tempo.

SKEDSMOKORSET: - Vi tømte lageret for utstyr og reservedeler. Flere ansatte måtte utsette ferien, sier daglig leder Hans-Ronald Hohlweg.

 - Pågangen i sommer har vært over all forventning. Vi tømte stort sett lageret vårt for både nytt utstyr og reservedeler. Flere av våre ansatte måtte utsette sommerferien, sier daglig leder i Rototilt AS på Skedsmokorset Hans-Ronald Hohlweg.

Den strenge vinteren førte til uante konsekvenser for landets ledende leverandør av skandinaviske tiltrotatorer. Mange graveentreprenører opplevde hard slitasje på utstyret i den kalde tiden, men utsatte både vedlikehold og investeringer noe lenger utpå året enn vanlig. Men det var ingen grunn til bekymring for sviktende marked, skulle det vise seg. Da det nærmet seg vår og sommer startet telefonene å kime igjen. «Alle» trengte deler, service, reparasjon eller ville investere i nye tiltrotatorer.

Trenger vaskecontainer

- Vi har så vidt evaluert det som skjedde, men har iallfall bestemt oss for å styrke beredskapen vår ytterligere. Vi må tilpasse lagerkapasiteten i enda større grad og sørge for å ha det mest etterspurte i hyllene til enhver tid. For å øke lagerkapasiteten er vi i en prosess med å flytte vår vaskeavdeling ut av verkstedområdet. Vi er på jakt etter en ekstern containerløsning som er mobil og kan påkobles vann og brukes til vask av utstyr. De som sitter med slike løsninger vil jeg gjerne ta en prat med, sier Hohlweg.

Kontakt med sluttbrukerne

En særdeles travel sommer førte likevel ikke til en roligere periode da ferien var over. Det er fortsatt stor pågang og nå står dessuten to store messer for døren. Selv om Rototilt kun handler med grossistleddet, ønsker Hans-Ronald Hohlweg at bedriften skal vise seg frem for sluttbrukerne. Derfor har de investert i en hel messetilhenger med alt de trenger til slike messer og frakter den rundt etter behov.

- Det er viktig å kunne vise våre produkter til de som skal bruke utstyret. Nå har vi dessuten mange nyheter det er viktig å få ut, blant annet våre nye, norskutviklede skuffer. De blir produsert i tre serier og er utrolig robuste. Terreng og grunnforhold i Norge er så spesielt og krevende at det er behov for utstyr som holder. Vi har allerede solgt over 80 enheter etter lanseringen, men er på utkikk etter flere samarbeidspartnere for disse produktene, sier Hohlweg.

Markedets kraftigste

Rototilt er nå også på banen med sine hurtigkoblingsfester i Norge som monteres mellom gravearm og tiltrotator. Her til lands blir dem kun solgt i securelock utgaven i henhold til den strengeste sikkerhetsstandarden på markedet og er kraftig dimensjonert for stor brytekraft. Med et slikt feste kan brukerne nå montere utstyr helt fra arm til såkalte attachments, for eksempel skuffer, gripeutstyr eller komprimatorer.

De nye maskinfestene med securelock er optimalisert for Rototilt styresystemet ICS, men kan også benyttes med de andre styresystemene fra Rototilt eller andre styresystemer på markedet.

- Rototilt driver en kontinuerlig produktutvikling, og snart kommer nye attachments, som for eksempel feieruller. Vi ønsker å tilby alle type utstyr, slik at våre brukere kan være sikre på at dette passer sammen og fungerer som det skal over tid.

Verdens største tiltrotator

Nye tiltrotatorer har også blitt lansert på messen Vei og Anlegg i mai. Fulle serier til både de aller minste og de største gravemaskinene er nå på markedet, og spesielt tiltrotatoren R9 for gravemaskiner fra 30-40 ton har vakt interesse i Norge. Ikke minst på grunn av sikkerhet og styrke.

- Vi har et stort marked for disse, noe overdimensjonerte løsningene. Tidligere hadde denne et såkalt S80-feste, men nå kommer den med S90, som gjør den enda mer attraktiv her til lands. R9 er for øvrig verdens største tiltrotator med den største grad av sikkerhet. I tillegg har den et kraftig snekkegir med doble hydraulikkmotorer for å tåle store påkjenninger og for maksimalt dreiemoment.