Tyrolit går for norsk europamester!

- Jeg håper vi kan gjøre det like sterkt som i forrige mesterskap, da norske Darius Janulis ble europamester i betongsaging og kjerneboring. Det sier salgssjef Walter Sund ved Tyrolit i Fredrikstad.

Det er ingen spøk å håndsage betongrør på scenen foran en full kongressal. Nå håper Tyrolit på norsk mester igjen.

- Jeg håper vi kan gjøre det like sterkt som i forrige mesterskap, da norske Darius Janulis ble europamester i betongsaging og kjerneboring. Det sier salgssjef Walter Sund ved Tyrolit i Fredrikstad.

2023 brukes til å kåre den beste deltageren som skal representere Norge og i februar 2024 setter Sund kursen for Østerrike og et nytt VM. Det siste europamesterskapet gikk av stabelen i 2017, men etter det har pandemien stanset lignende arrangement. Helt til nå, i 2024, da en ny europamester og senere, historiens første verdensmester skal kåres i Østerrike. Under mesterskapet vil både Walter Sund og en rekke av Tyrolits norske kunder befinne seg i Østerrike for å heie fram en norsk vinner. Tyrolit eies av østerrikske giganten Swarovski, som satser betydelige ressurser på slike mesterskap. Nasjonale mestere fra 20 land, tonnevis med betong og tunge maskiner skal samles i Innsbruck Congress center for å bore og sage seg gjennom tykk betong til stor jubel fra et entusiastisk publikum.

Tøff konkurranse

Tyrolit er blant verdens ledende produsenter av bundede slipe-, kappe-, sage, bore- og avretterverktøy samt en systemleverandør av verktøy og maskiner til byggeindustrien. En av de som bruker det anerkjente verktøyet er Darius Janulis, som jobber i et bergensfirma. I 2017 gikk han helt til topps i europamesterskapet. Boring og saging i betong under tidspress er ikke for hvem-som-helst og man må kjenne redskapen man bruker. I en kongressal med høy musikk og mye folk er det ikke lett å prestere som på en vanlig arbeidsdag. Her kreves det noe ekstra, og det hadde Darius.

Nytt høyfrekventverksted

- I bransjen synes vi det er stor stas med slike arrangementer, og våre kunder setter også pris på dette, sier Walter Sund. Han har fått en god start på 2023, etter et år på det jevne i fjor. Nå har han i tillegg fått godkjent en investering i et nytt høyfrekventverksted i Fredrikstad, noe som gjør Tyrolit Norge til et komplett serviceverksted for kundene.

- Vi sparer mye på både fraktkostnader og tidsbruk ved å etablere et verksted her. Tidligere måtte vi sende elektronikken til Sveits når det var behov for service og reparasjoner. Vi er allerede i dialog med utleieren om påbygg og modifisering av lokalene i Fredrikstad, sier Sund og legger til at alt skal være klart like over sommeren. Det samme skal det nye gulvslipeprogrammet være.

- Når det kommer kan vi tilby gulvfirmaer et komplett program fra grov- til finslip og levere kjemikalier og alt som trengs. Vi har begynt å få inn noe, men til sommeren skal alt være på plass. I tillegg lanserer nå Tyrolit et nytt veggsagblad på markedet. Det har mer enn 30 prosent høyere kuttehastighet enn dagens blader, og det setter våre kunder pris på.


Tyrolit AS

  Rosenborgveien 7, 1630 Gml Fr.stad

  975 47 990

  www.tyrolitdiamant.no

{/show}