Utviklet nye skuffer for verdensmarkedet

Rototilt på Skedsmokorset leverer nå en av de mest solide og innovative gravemaskinskuffene på markedet, designet av en nordmann.

Kenneth Aslaksen og daglig leder Hans-Ronald Hohlweg i Rototilt Norge samarbeider tett.

Da Rototilt slet med kvaliteten på sine gravemaskinskuffer for drøyt fem år siden, dukket den rutinerte designeren og konstruktøren Kenneth Aslaksen fra Tvedestrand opp på hovedkontoret i Sverige. Timingen var perfekt, og nå leverer Rototilt en av de mest solide og innovative skuffene på markedet, designet av en nordmann.

- Problemet med de gamle skuffene var at de ikke var konstruert for nordiske brukere og nordiske forhold. Dermed falt de gjennom, og Rototilt bestemte seg for å gjøre noe med problemet. Tilbehør av god kvalitet er viktig for alle aktører i bransjen, men kanskje spesielt i Sverige, der det er vanlig å kjøpe hele pakker med tiltrotator, skuffer, klyper og annet tilbehør fra samme leverandør.  Da kan kvaliteten på tilbehøret være helt avgjørende. I Norge er det vanligere at kunden plukker artiklene fra ulike leverandører og produsenter, men med ledende kvalitet på både tilter og tilbehør, kan det bli et større marked også for hele pakker i Norge, sier Kenneth Aslaksen. Han konstaterer at Rototilt nå kan tilby et helt program av topp kvalitet.

Store ambisjoner

Han kom til Rototilt fra jobben som konstruktør og daglig leder i norske Gjerstad Engineering, en ren konkurrent på graveskuffer. Men for fire-fem år siden ville han prøve noe nytt, og da han fikk muligheten til å utvikle et helt nytt skuffeprogram fra bunnen av, slo han til. Han lyktes så bra at han i fjor ble ansatt som produktsjef for Rototilt internasjonalt.

- De nye skuffene er formet helt fra skissestadiet til 3D-modeller og har vært gjennom omfattende tester og belastningsprogram. Jeg jobbet med dette fra Tvedestrand, men var på hovedkontoret i Nord-Sverige en gang per måned før pandemien. Nå har utviklingsarbeidet vokst til mer enn skuffer og omfatter også blant annet HK fester, asfaltskjærere, avrettingsbjelker og annet tilbehør. Totalt sett har omsetningen på tilleggsutstyr vokst fra cirka 15 millioner kroner i 2017 til over 100 millioner i dag. Det er en pen økning, men vi har langt større ambisjoner enn dette. Rototilt har som mål å bli markedsledende internasjonalt og vokser 20-25 prosent innenfor salg av tilbehør hvert år.

Innovativt laboratorium

Det er ikke lett å se forskjellen på en graveskuffe fra Rototilt og andre produsenter. Men det er flere ting som skiller de ulike merkene - både synlige og mindre synlige.

- Kvaliteten på stål er ganske avgjørende, og ikke minst tykkelsen på godset. Stålkvaliteten vi bruker gjør at en graveskuffe fra Rototilt kan veie opptil 200 kilo mindre enn konkurrentenes, men likevel tåle røff bruk, som er vanlig i Norden. Lavere vekt gjør utslag både på effektivitet og miljø, noe som er viktig i vårt utviklingsarbeid. Rototilt har et veldig innovativt testlaboratorium i Sverige, der vi hele tiden tester nye løsninger for å kunne ligge i front. Vi tester i tillegg mye av utstyret «live» hos flere entreprenører, og det er dette som skiller oss fra andre leverandører i markedet, sier Kenneth, som fortsatt jobber fra Tvedestrand og ikke har noen tanker om å emigrere.

- Det blir mye jobb i Sverige, men jeg blir nok boende i hjembyen. Der har jeg familien med tre barn og bor like ved golfbanen, som jeg besøker ganske flittig. Hverdagen består nå av produktplanleggingsmøter og analyser av konkurrenter og markedet generelt. Samt oppfølging av våre datterselskap og produsenter. Jeg reiser til hovedkontoret når det er behov for det.

160 typer tilbehør

Rototilt kan i dag tilby mer enn 160 typer tilbehør, hvorav er 100 ulike graveskuffer. De har store lagre og kan levere raskt:

 ·        Skuffer fra 1,5 til 40 tonn

 ·        Gripemoduler fra 1,5 til 32 tonn

 ·        HK fester 6-40 tonn.

 ·        Griper fra 1,5 til 32 tonn

 ·        Jernbanegrabb fra 10-19 tonn

 ·        Markvibrator fra 3 til 32 tonn

 ·        Rivetenner fra 4 til 32 tonn

 ·        Asfaltkutter fra 6 tikl 18 tonn

 ·        Avrettingsbjelker

 ·        Ekstrautstyr


Rototilt Norge AS

  Industriveien 6b, Skedsmokorset

  21 01 91 50

  www.rototilt.no

{/show}