- Vi er som regel på vei til en kunde

RAKKESTAD: Stian Fosser og Knut Kristiansen har en travel hverdag når de betjener industrikundene til Rakkestad Sogneselskap.

Uteselgerne Stian Fosser og Knut Kristiansen har en travel hverdag når de skal betjene de mange industrikundene til Rakkestad Sogneselskap. Sammen besøker de jevnlig flere hundre bedrifter og gårdsbruk med bilene fulle av produkter og vareprøver.

I dagens digitaliserte arbeidsliv skulle man tro at også travle innkjøpere handlet det de trenger på nett, men i stedet foretrekker de besøk av selgerne og en titt på produktene før de handler. Bedriftsmarkedet skiller seg mye fra privatmarkedet på dette området.

– Vi er fagpersoner innen de produktene vi forhandler og kan gi gode råd om hva kunden trenger til de ulike arbeidsoppgavene. Innenfor sveiseapparater og elektrisk verktøy finnes det så mange variasjoner og størrelser at det er fort gjort å trå feil. Der kan vi gi faglige vurderinger, slik at kunden kjøper det som er riktig, selv om det ikke alltid er det største og dyreste.

Personlig service

Rakkestad Sogneselskap har store og små industribedrifter i regionen på kundelisten. Derfor har de delt opp regionen mellom seg, slik at Knut Kristiansen tar seg av ytre Østfold, mens Stian Fosser tar seg av de indre regioner. I tillegg betjener Kjell Otto Larsen mange av de helt lokale kundene i Rakkestad-området.

– En typisk arbeidsdag for oss starter klokka sju, og en halvtime senere er vi bak rattet. Deretter er vi stort sett ute på veiene, sier Kristiansen og Fosser.

De er innom Rakkestad tre–fire ganger i uka for å fylle på med reservedeler og vareprøver.

– Hele tiden bygger vi nye kunderelasjoner, basert på kompetanse, personlighet og tillit. Vi behandler alle likt, selv om det er stor forskjell på de små bedriftene, der innkjøperen selv jobber ute, og de store industribedriftene med proffe innkjøpsavdelinger. Uansett er det snakk om verdifulle kunder som fortjener samme respekt, påpeker de to.

Kort leveringstid

Selgerne får mange bestillinger på alt fra sveiseapparater, tilsatstråder, elektromaskiner, høyttrykksvaskere, støvsugere og alt annet verktøy og utstyr som finnes i butikken i Sagveien. Rakkestad Sogneselskap er også store på fottøy og arbeidsklær.

– Vi er helt rå på å levere det kunden etterspør, enten det er et spesielt produkt eller tjeneste. Vi er alltid fleksible og leverer kun kvalitetsprodukter som vi har på lager. Det betyr kort leveringstid, og når vi kan kombinere det med god pris lykkes vi, sier Knut Kristiansen.

Verksted

Kundene er også opptatt av at Rakkestad Sogneselskap har et godt utstyrt verksted med god service og tre kunnskapsrike reparatører. De tar imot og reparerer alt de selger i butikken, enten i eget verksted eller hos en samarbeidspartner hvis det blir nødvendig. Fikset blir det uansett.

Den personlige servicen og de aktive uteselgerne er et område Rakkestad Sogneselskap vil satse på i fremtiden. Det er klassifisert som et kjerneområde som skal bygges på, og ikke trappes ned. Den oppsøkende virksomheten er viktig for alle.

– Siden vi også har Olje- og Gassenteret i samme hus, forsyner vi kundene med både gass, olje og andre produkter fra dette selskapet. Vi kan levere hele pakka og har alltid noe kunden trenger. Det er Rakkestad Sogneselskaps styrke.


Rakkestad Sogneselskap

Sagveien 8
1890 Rakkestad

69 22 70 70

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Klikk en emneknagg for å lese mer: