fbpx

Rototilt QuickChange er et helautomatisk hurtigkoblingssystem for tiltrotatorer, maskinfester og redskap. Systemet kom på markedet i april, og de første leveransene av komplette systemer til norske kunder skjer via maskingrossister i juni.

– Det har vært veldig stor interesse for Rototilt QuickChange fra den dagen det ble introdusert på messen Arctic Entreprenør. Jeg hadde ingen formening om hvor stor interessen for systemet ville være og innrømmer at jeg ble overrasket. Først var det hovedsakelig rivningsentreprenører som fattet interesse for løsningen, men det virker på meg som om flere og flere aktører i andre bransjer ser fordelene med QuickChange-systemet. Det er svært gledelig, sier daglig leder i Rototilt Norge AS,  Hans Ronald Hohlweg. 

Nye muligheter

Med banebrytende teknologi og innovative løsninger, gir QuickChange deg lang levetid, høy sikkerhet og bedre totaløkonomi. Det er en videreutvikling av Rototilts velkjente teknologi for redskapsfester og maskinfester.

– Ved å ta over produktutviklingen for hele systemet kan vi videreutvikle teknologien på en helt ny måte enn tidligere, noe som har ført til en rekke patentsøknader. QuickChange er vårt største utviklingsprosjekt noensinne, og det gir helt nye muligheter for både gravemaskinførere, samarbeidspartnerne våre og for oss som selskap. Denne satsingen er et resultat av stor etterspørsel fra kundene våre. De ønsker en totalløsning fra oss der vi tar hele produktansvaret, forteller Sven-Roger Ekström, produktsjef hos Rototilt.


Artikkelen fortsetter nedenfor

Trenger din bedrift å synes bedre?

  • Har dere en ny kunde, ny kontrakt, ny ansatt, ny logo, ny nettside, nytt telefonnummer, ny adresse?
  • Har dere nådd budsjettmålet før tiden? Ledig kapasitet? Behov for medarbeidere?
  • Har dere tilbud, produkter og tjenester  som ikke er godt nok kjent?

SecureLock er inkludert

Dette er også en offensiv satsing på sikkerhet, siden Rototilts prisvinnende sikkerhetslås SecureLock er standard i QuickChange.

– Det helautomatiske hurtigkoblingssystemet gir en enorm effektivitetsøkning, siden gravemaskinføreren slipper å forlate førerhuset for å bytte mellom forskjellige hydrauliske redskaper. I tillegg blir sikkerheten betydelig bedre, siden ingen trenger å bevege seg i nærheten av maskinen i forbindelse med redskapsbytter, og samtidig slipper man å bekymre seg for å miste redskapen eller at den skal begynne å pendle, fortsetter Sven-Roger Ekström.


Artikkelen fortsetter under bildet


Stor effekt

Den helt nye konstruksjonen av hydrauliske koplinger yter høy effekt for å drive svært krevende redskaper.

– Det er fordelen med å bygge fra grunnen av. Vi har ikke bare forbedret deler av en gammel løsning. Vi har valgt en helt kompromissløs plan, forteller Niklas Bjuhr, Vice President R&D hos Rototilt.

– Effektivitet og sikkerhet må gå hånd i hånd. Rototilt QuickChange™ sørger for at maskinførere får i både pose og sekk, uansett hva de arbeider med og uansett hvilket utstyr gravemaskinen har, forteller Sven-Roger Ekström.

Lengre levetid

En annen banebrytende innovasjon er produktets levetid. Omfattende tester viser at hydraulikken i Rototilt QuickChange™ gir lang levetid.

– Jeg måtte sjekke tallene både to og tre ganger. Det virket nesten for bra til å være sant. Men her har utviklingsavdelingen vår virkelig overgått seg selv, og det er en av grunnene til at ledende maskinprodusenter nå viser interesse for vårt helautomatiske hurtigkoblingssystem, forteller Per Väppling, Vice President Marketing & Sales hos Rototilt.

Utviklingsprosjektet har vært preget av mye hemmelighetskremmeri. Det er to grunner til det:

– Vi har hatt ekstremt høye ambisjoner, og vi har ikke ønsket å gå ut med noe før vi kan være helt sikre på at denne nye generasjonen helautomatisk hurtigkoblingssystem holder det vi lover. Samtidig ønsker vi å oppfylle kundenes behov for rask levering etter lansering.


Vekker internasjonal oppsikt

– Nyheten om det helautomatiske festesystemet Rototilt QuickChange ble årets snakkis på byggmessen Conexpo i Las Vegas i mars i år.

Tiltrotatorer generelt var populært under byggmessen der Rototilt var godt representert innen maskinprodusenter med egen påkostet stand. 

Rototilt har vært etablert i Nord-Amerika i over 10 år og er et kjent merke blant besøkende på Conexpo. Forskjellen fra tidligere messer er at de fleste i dag kjenner til tiltrotator-konseptet. Kundene stilte spørsmål om hvordan installasjonen fungerer og hvor de kan kjøpes, noe som indikerer større kunnskap om tiltrotatorer.

Nyheten med Rototilts helautomatiske festesystem QuickChange var i sentrum.

– Demonstrasjonen med QuickChange var en stor hit og fikk stor oppmerksomhet. Mange ble imponert over fleksibiliteten i sandwich-løsningen. Det kan være en viktig faktor for å lykkes med tiltrotator-konseptet. Årets snakkis, uten tvil, sier Chris Copeland, Country Manager i Rototilt Inc.

Interessen for tiltrotatorer var merkbar på messen blant kunder, forhandlere og forskjellige maskinprodusenter. Både i bodene til Huddig og Mecalac kunne besøkende se komplette installasjoner av Rototilt sine produkter. CAT benyttet også anledningen til å lansere fabrikkinstallerte tiltrotatorer for sine mindre maskinmodeller.

– Det faktum at det nordamerikanske markedet skyter ekstra fart etter Conexpo føles spennende, gitt den store interessen og konkrete forespørslene som de besøkende signaliserte på messen, avslutter Chris Copeland.


Rototilt Norge AS

  Industriveien 6b, 2020 Skedsmokorset

  20 01 91 50

  www.rototilt.com


 Her finner du oss

 

Klikk en emneknagg for å lese mer: