1,5 tonn frukt til 230 bedrifter hver uke

ÅS: – Det er hektiske dager, spesielt i begynnelsen av uka, da det meste av frukten skal distribueres, sier veileder Bente Klemetsrud i Åspro AS.

Det er travelt i pakkeriet når frukten kommer en mandag morgen. Hver uke blir det pakket og distribuert nærmere halvannet tonn frukt til private og offentlige virksomheter, sier veileder Bente Klemetsrud (til v).
Det er travelt i pakkeriet når frukten kommer en mandag morgen. Hver uke blir det pakket og distribuert nærmere halvannet tonn frukt til private og offentlige virksomheter, sier veileder Bente Klemetsrud (til v).

– Det er hektiske dager, spesielt i begynnelsen av uka, da det meste av frukten skal distribueres, sier veileder Bente Klemetsrud i Åspro AS.

Hver uke pakker medarbeiderne halvannet tonn frukt og leverer det direkte på nærmere 230 arbeidsplasser i Follo-regionen.

– Denne delen av vår virksomhet har vokst betydelig de siste årene, og er svært viktig for oss i dag. Gjennom avtalen med Bama kan vi tilby våre avtalekunder fersk frukt hver eneste uke, sier daglig leder Thorvald Salte.

Fornuftig arbeid

Det er stadig flere arbeidsgivere som ser verdien av å gjøre noe ekstra for sine medarbeidere og ikke minst bidra til en fornuftig arbeidshverdag for personer som av ulike grunner faller utenom det ordinære arbeidsmarkedet.

Skole og sertifisering

Ved bedriften i Ås er det stor aktivitet når leveransen av frukt ankommer pakkeriet tidlig på morgenen. Varene rulles inn, og rigges opp i et bestemt system før kurvene i tre ulike størrelser fylles med frukt. Produksjonen går på samlebånd og medarbeiderne er trent i sine respektive oppgaver. Hygienereglene er strenge, og virksomheten er godkjent av Mattilsynet for denne typen håndtering og pakking. De som er engasjerte i fruktpakkingen har dessuten gjennomgått Bamas Jobbfrukt-skole for å lære om produktene og hvordan de skal behandles.

Tilrettelagt arbeid

Åspro AS er i dag en moderne arbeidsmarkedsbedrift med en bred og variert tjenesteproduksjon og 12 fast ansatte medarbeidere. Virksomheten har til sammen 52 godkjente tiltaksplasser innenfor tiltakene varig tilrettelagt arbeid og arbeidsforberedende trening. Innenfor denne rammen gis det et tilbud til opp mot 140 tiltaksdeltakere i året.

Åspro er én av 80 vekstbedrifter over hele landet som samarbeider med Bama om å levere jobbfrukt. For kundene er det enkelt å bestille gjennom nettsiden jobbfrukt.no, der man kan velge mellom de ulike størrelsene og hyppighet på leveransene. Bedrifter i Follo-regionen vil automatisk få Åspro som sin lokale leverandør.


Åspro AS

Myrveien 14
1430 Ås

64 94 11 76

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.jobbfrukt.no