Fruktsuksessen fortsetter

FREDRIKSTAD: Stadig flere abonnerer på fruktkurv på arbeidsplassen i Østfold.

-Vi hadde det hektisk før jul, sier Anette Gulliksen. Da ble det pakket fruktkurver i mengder til næringslivskunder.

Økende antall abonnenter av fruktkurver på arbeidsplassene i Østfold.

FASVO Jobbfrukt er resultatet av et fruktbart samarbeid mellom BAMA og en landsdekkende gruppe på 80 bedrifter, som tilrettelegger arbeid for personer med nedsatt arbeidsevne.

Ved å abonnere på Jobbfrukt tar bedriftene et viktig samfunnsansvar, og støtter verdifulle arbeidsplasser, i tillegg til å få fersk frukt og grønnsaker levert på døren.

– Det er både sunt og godt for ansatte og kunder, og vi får gode tilbakemeldinger. I Fredrikstad og Hvaler har vi 270 faste kunder, og vi leverer ut 310 fruktkurver ukentlig til næringslivet. 14.000 kurver blir dette årlig, sier arbeidsleder på Fruktavdelingen, Anette Gulliksen.

Offensiv mot næringslivet

FASVO og søsterbedriftene i Moss og Sarpsborg samarbeider i en offensiv overfor næringslivet.

– Vi har leid inn en ekstern selger, og etter at Tone Nordstrand startet sin offensiv på vegne av oss, har vi fått økt pågang, sier Anette.

– Høytidene er hektisk for oss. Vi pakker flotte fruktkurver etter bestilling. Dette er en populær og delikat gave mange næringsdrivende gir ansatte og samarbeidspartnere ved juletider. Da er det rush her, og det samme gjelder påskeeggene våre. Før forrige påske pakket vi 1.000 påskeegg bestilt fra næringslivet, sier Anette.


Leverte ut 45.000 hjelpemidler

Fredrikstad kommune har inngått avtale for levering av hjelpemidler med FASVO. NAV leverer utstyr til FASVOs lager på Gressvik, og derfra bringes hjelpemidlene ut.

– Det er et stort spenn av hjelpemidler og det øker stadig i omfang. I 2016 hadde vi 13.000 oppdrag knyttet hjelpemidler i Fredrikstad kommune, og vi leverte ut 45.000 hjelpemidler korttid og langtid. Vi har utvidet lagerkapasiteten, og må utvide enda mer, sier Julie Jensen, som tar over som avdelingsleder for FASVOs Hjelpemiddelavdeling ved årsskiftet.

– Vårt lager formidler både korttids- og langtidshjelpemidler til innbyggerne. Vi har et tett og godt samarbeid med Fredrikstad kommune og NAV, og det er hyggelig å konstatere at det vanker ros derfra, sier hun.

15 personer jobber på avdelingen. FASVO står for vedlikehold og utlevering, og har tre biler ute hver dag med hjelpemidler, som bidrar til økt livskvalitet for mottakerne. Mengden hjelpemidler til den enkelte bruker har økt med årene.

– Det er mer avansert utstyr til den enkelte og det kreves større kompetanse hos oss. Økt levealder i befolkningen og kortere liggetid på sykehus er to faktorer, som bidrar til at volumet utstyr økes, sier hun.


Klikk en emneknagg for å lese mer: