Jula varer neppe helt til påske hos Haugetun Catering på Rolvsøy, men den starter i det minste i god tid før løvet på trærne skifter farge.
Det skal godt gjøres å komme i skikkelig julestemning i begynnelsen av september, men mener man alvor med å tilby julemat som en del av cateringvirksomheten gjelder det å starte i god tid. Hos Haugetun Catering på Rolvsøy er Ann Kristin Veum og kollegene allerede godt i gang med årets julematsesong.
- Vi har ikke funnet frem julepynten, men menyen begynner i alle fall å ta form, sier Veum og forteller at juletapas og julesnitter er spennende alternativer.
Fornyelse og variasjon er nemlig viktig selv om den tradisjonelle julematen fremdeles står sterkt.
God tid
Selv om vi så vidt har hentet frem september på kalenderen oppfordrer Veum kundene sine til å være ute i god tid med bestillingene sine.
- Én måned i forveien er helt perfekt for oss. Da har vi god tid til planleggingen. Det er viktig også når det kommer til bruk av våre egne personalressurser. Når kundene er ute i god tid med bestillingene har vi en helt annen oversikt over når vi trenger å sette inn ekstra personell, sier hun. Kunden kan selvsagt gjøre forandringer og tilpasninger på bestillingen underveis.
I tillegg til julemat tilbyr Haugetun Catering alt fra snitter, koldtbord og kaker til middagsretter og overtidsmat.
Skryt
Haugetun Catering startet opp i 1994 og er en tradisjonell cateringbedrift, men driver også et storkjøkken. Med ansvar for matserveringen på Haugetun folkehøgskoles 116 elever har de ansatte nok å henge fingrene i.
- Det blir hektiske dager iblant med så mange munner å mette hver dag. Med så mange kreative medarbeidere blir cateringvirksomheten en kjærkommen del av virksomheten vår sier Veum.
- I tillegg kan vi tilby det aller meste av det vi lager tilpasset ulike allergier. Det er mange som setter pris på å kunne få kjøpt mat og flotte kaker som både melke- og glutenallergikere kan spise. Haugetun Catering har et godt samarbeide med Butterfly bakeri og konditori og får alle brødvarene som benyttes derfra.
Som et alternativ til den tradisjonelle julemenyen, kan Haugetun Catering også tilby sesongens tapas og snitter:
Juletapas:
- Hjemmelagede kjøttboller med sweet chili
- Glassert ribbe med tomat og honning
- Dadler med bacon
- Medisterpølse tredd på spyd med aprikos og svisker
- Scampi med ananas og chili
- Lefser med røket laks og ost
- Kylling nuggets med salsa
- Oliven med hvitløk og oregano
- Timianstekte småpoteter
- Salat med sukkerert, clementiner og brødkrutonger
- Karverundstykker og aioli
Julesnitter:
- Ribberull med hjemmelaget rødbetsalat
- Skinkestek med surkål og sviske
- Leverpostei med bacon og timian
- Kalkun med hjemmelaget eplesalat
Haugetun Catering AS
Haugetunveien 3
1667 Rolvsøy
69 36 27 50