Spesialiserer seg på glutenfritt

ÅRNES: I januar kjøpte Kanmer et fiks ferdig bakeri.. Nå har de åpnet for fullt, og responsen har vært overveldende.

I januar kjøpte Kanmer et fiks ferdig bakeri og flyttet det til hovedkontoret på Årnes. Nå har de åpnet for fullt og leverer glutenfrie bakervarer til både private og bedrifter. Responsen har vært overveldende.

- Vi valgte å flytte ovner og maskiner hit framfor å åpne på enda en adresse. Vi overtok samtidig den eksisterende kundegruppa og alt av utstyr. Nå produserer vi kun glutenfritt og leverer til dagligvarebransjen i Ski, Oslo og Drammen blant annet. Planene er å øke produksjonen betydelig og bli en foretrukken leverandør av kvalitetsprodukter til både butikker og bedrifter, sier daglig leder i Kanmer Roger Nøstvik.

Solid bakgrunn

I dag er det fem medarbeidere i bakeriet, men det er planer om å øke bemanningen utover året. Baking er bra som arbeidstrening, og Kanmer har valgt å kjøre normal arbeidstid og ikke startet produksjonen tidlig om morgenen, som andre bakerier gjør.

- Vi har også ansatt en bakerisjef med solid bakgrunn, blant annet som kokk og faglærer på videregående skoler.

Rent håndarbeid

- I tillegg til at våre bakervarer er glutenfrie, har vi også valgt å produsere melkefritt. Det betyr at vi i stedet for animalsk melk benytter rismelk som er en god erstatning. Vi jobber hele tiden med produktutvikling og forbedringer av oppskriftene våre for å gjøre brød og kaker minst like fristende og gode som vanlige bakervarer. Blant annet ser vi på bruk av frø og andre ingredienser som hever kvaliteten. Vi vurderer også å bake uten gjær, med surdeig i stedet, da det er mange som sliter med ubehageligheter som følge av gjærbakst. Det er viktig for oss at våre produkter både smaker godt og ser gode ut, sier bakerisjef Kristin Lemriri. Hun legger til at produksjonen er rent håndarbeid og tilpasses kundene etter behov.

Egen nettbutikk

Kanmer ønsker gjerne kontakt med bedrifter som trenger glutenfrie bakervarer til sine ansatte. Her kan arbeidsplassene gjøre avtaler om alt fra et par brød om dagen levert på døren, eller større mengder, inkludert både små og store kaker. Det Glutenfrie Bakeriet har nylig lansert sin egen nettside inkludert en nettbutikk der bakervarene kan bestilles. I dag tilbyr de mange ulike produkter, men jobber med å komme ned på færre typer. I tillegg jobber de med å starte produksjon av pizzabunner og lomper.

Overeksponering

- Vi har hatt det svært hektisk etter starten, og det er morsomt. Interessen er stor og mange har behov for å spise glutenfritt. Fabrikkproduserte bakervarer gjør at vi i dag blir overeksponert for både gluten og tilsetningsstoffer noe som gjør at stadig flere får problemer med mage og tarm. Da er glutenfritt et godt alternativ, sier bakerisjefen.


Kanmer

Det Glutenfrie Bakeriet
Runnivegen 41
Årnes

Tlf 63 91 16 80

kanmer.no