Skreddersyr blandinger til matindustrien

SARPSBORG: Som en del av et verdensomspennende konsern, fremstiller og designer Brenntag kundetilpasset krydder, fortykning, smak og farge.

Ellen Ingvoldstad, Patrick Jakobsen, Bjørn Morten Johansen, Lasse Fossum, John Tore Syversen, Espen Halvorsen, Lasse Brest.

Mange har nok sett navnet, men få vet hva de egentlig driver med. Som en del av et verdensomspennende konsern jobber en hyggelig gjeng med å fremstille og designe kundetilpassede blandinger som krydder, fortykning, smak og farge.

Brenntag er verdens største distribusjonsbedrift med rundt 14.000 ansatte spredt over hele verden. De dekker et stort utvalg av bransjer, gruppert i tre segmenter: "Life Science", materialvitenskap og miljø. De har to avdelinger i Norge, en i Haugesund og en på Borgenhaugen, begge en del av Brenntag Nordic.

Ukonvensjonelt team

På Borgenhaugen i Sarpsborg er det blandinger i alle former det handler om, fra rene varianter til krydderblandinger og blandinger spesialdesignet etter kunders ønsker.

- Vi er 31 ansatte og jobber veldig tett sammen som et ukonvensjonelt team. Selgerne er selv nede i produksjonen og pakker og sjekker varene, de har behov for å kjenne hele prosessen for å ha mest mulig kunnskap og gi god informasjon til kunden, forklarer Bjørn Morten Johansen, produktutvikler i Brenntag Nordic AS.

Lokal produktutvikling

Bedriften på Borgenhaugen har eget kjøkken for produktutvikling og blander krydder hovedsakelig til næringsmiddelindustrien, og noe til grossister. Krydder for kjøtt, fisk, majoneser og til bakerier;  funksjonelle blandinger, der noen handler bare om smak, mens andre er for effekt, som for eksempel fortykningsmidler.

- Vi er fire produktutviklere som jobber innovativt for å finne gode løsninger for matindustrien. Laget henter inspirasjon til muligheter og markedstrender fra messer, Brenntags eget nettverk og leverandører. Vi drar fordeler av å være en lokal produsent, som én av de få som ikke har flyttet produksjonen utenlands. Vi gir nærhet, trygghet og sikkerhet til kundene og kan raskt få til gode løsninger med gode leveringstider og være raskt frempå i forhold til nye trender og smarte løsninger, fortsetter produktutvikler Espen Halvorsen.

Ny maskin

I disse dager installerer de en ny maskin i produksjonen som skal være klar til bruk i september.

- Dette er en stor investering, men til fordel for både kunder og de ansatte. Denne vil ta bort mange tunge løft og gjøre produksjonen langt mer effektiv, fortsetter Lasse Brest, produksjonssjef i bedriften.

Hos Brenntag Nordic er miljø viktig, medarbeideren involveres og er en del av et stort team. Det skaper et godt miljø og en løs og ledig tone blant de ansatte, som trives godt sammen.