30 år med Kontor Konsult

TORP: I 1989 stiftet Trond og Alf Roar Hansen Kontor Konsult sammen med sin far Øyvind Steen Hansen. De kjøpte konkursbo og brukte kontormøbler i Norge og Sverige. I år fyller de 30 år.

I 1989 stiftet Trond og Alf Roar Hansen KontorKonsult AS sammen med sin far Øyvind Steen Hansen. Bedriften kjøpte konkursbo og brukte kontormøbler i Norge og Sverige. I år fyller de 30 år og er mest kjent for nye kvalitetsmøbler, god service og pålitelighet.

Helt siden starten har Kontor Konsult handlet mye med bedrifter i Osloregionen. Ofte ble møbler hentet på én adresse i hovedstaden, fraktet til Fredrikstad og sjekket, før de ble solgt tilbake til en oslobedrift igjen. Det var mye og tung logistikk som preget driften de første årene.

– Faren vår var kremmer på sin hals og elsket å reise rundt for å kjøpe og selge. Mange tror at han startet bedriften alene, og grunnen til det er nok at han var mest synlig ute. Jeg var daglig leder da vi startet bedriften og tok over som daglig leder igjen i 2014 sier Alf Roar Hansen.

Sammen med broren Trond driver han en suksessbedrift med åtte ansatte, etter at faren gikk bort for et par år siden.

Det moderne anlegget på Kjølberg industriområde var bare en fjern drøm da Kontor Konsult slo opp dørene for første gang i en bakgård i Titangata på Øra. Et par år senere gikk flyttelasset til Krossnes før dagens forretningsbygg ble satt opp i 1997. I 2006 ble bygget utvidet til dagens standard.

– Vi har hele tiden bygd sten på sten og drevet rimelig fremgangsrikt helt siden starten. Vi fikk en mindre nedgang for noen år siden, men opplevde vekst igjen i 2018 og ser ut til å fortsette med det i år også, forteller brødrene. De legger til at KontorKonsult i dag kun selger nye møbler og er uavhengig av leverandører, slik at de har et stort utvalg å tilby kundene.

Mye har endret seg i kontormøbelbransjen i løpet av 30 år. Ikke minst har vi gått fra strektegninger til prosjekteringer med 3D tegniner. Det har blitt mindre populært med brukte møbler, og enkelt produkter har forsvunnet fra lagerhyllene.

– Vi selger mye mindre hyller og skap i dag. Ingen lagrer lenger papir i permer, slik at behovet har forsvunnet. I stedet leverer vi hele kontorinnredninger, kantiner, møterom og møbler til fellesområder. Kontorstoler er også et stort produkt.

– I dag er arbeidsplassene i et kontor mye mindre enn før, og møblene må være deretter. Det er dyrt å leie kontorarealer, og mange bedrifter er bevisste på dette og velger plasseffektive løsninger. Vi er en liten leverandør og tilpasser oss virkeligheten. Det er vi gode på.

Men små leverandører opplever også utfordringer i markedet. Ikke minst kravene fra offentlig sektor er både dyre og vanskelige å oppfylle. Derfor kan bedrifter som Kontor Konsult gå glipp av store ordres til stat og kommune.

– Kravet om ISO-sertifisering er ett eksempel på dette. Det er såpass kostbart å gjennomføre at det neppe er lønnsomt for en bedrift som vår, og da er det noe galt. Det går ut over konkurransen, og kundene blir sittende igjen med et fåtall konkurrenter, som etter hvert vil skru opp prisen.

Kontor Konsult har hatt mange store jobber de siste årene. Aller størst var leveransen av møbler til Asko Øst på Vestby.

– Vi kan påta oss hva som helst, enten det er storordres eller en enkelt kontorstol. Vi løser alt og har lang erfaring. Ved behov leier vi både folk og biler, men vi har en erfaren arbeidsstokk som er superdrillet på det vi driver med. Mange har vært her mer enn 20 år og det synes på våre produkter og tjenester. Vi er en sammensveiset gjeng som har vokst i hop.


Kontor Konsult AS

Strykerveien 21
1658 Torp

69 33 90 40

www.kontorkonsult.noKlikk en emneknagg for å lese mer: